V nadstavbě dvakrát doma

Bohemka již zná program pro nejbližší týdny.

V nadstavbě dvakrát doma

Ve středu večer uzavřely ligové týmy základní část soutěže. Už o víkendu se rozjede FINÁLE FORTUNA:LIGY, které nakonec doznalo ještě několika úprav. Bohemku ve Skupině o záchranu čekají dva domácí a tři venkovní zápasy.

FK Teplice - Bohemians Praha 1905, 23. dubna, 17:00 (Teplice, Na Stínadlech)
Oba týmy vzájemným utkáním zahájily jarní část. Utekly necelé tři měsíce a na teplických Stínadlech odstartují Klokani další část ligy, tentokrát tu nadstavbovou. Narozdíl od únorového utkání už jde každý tým do duelu z jiné výchozí pozice. Tenkrát se Zelenobílí mohli opřít o sedmibodový náskok na Skláře. Ti se na jaře vymanili ze zoufalé situace z podzimní části. Nakonec díky výhře nad Dynamem v posledním kole poskočily na dvanácté místo, o jediný bod před Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice, 1. května, 16:00 (Praha, Ďolíček)
Bitva o Ďolíček přijde na řadu na Svátek práce. Role domácího týmu bude patřit Klokanům, a to i papírově. Východočeši se nakonec stali nejhorším týmem jarní části, když získali pouhých sedm bodů. Na sebevědomí jim určitě nijak nepřidalo poslední utkání. V něm zajížděli na hřiště poslední Karviné, odkud svěřenci trenéra Jiřího Krejčího odjeli po ztrátě vedení s prázdnou (porážka 2:3).

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905, 7. května, 16:00 (Zlín, Letná)
Ševci vstoupí do nadstavby z nejvýhodnější, jedenácté, pozice. Po osmadvacátém kole ještě živili poslední naději na skok do Skupiny o umístění a prožití klidného závěru sezony bez stresů a strachu o ligovou příslušnost. To se ale nezdařilo a ani svěřenci kouče Jana Jelínka nemají ještě nic jistého. Na barážové pozice má totiž jen čtyřbodový náskok. Ve Skupině o záchranu si ale hned třikrát zahraje doma. Vyrazí pouze na stadion poslední Karviné a do Ďolíčku jako sok Pardubic.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905, 10. května, 19:00 (Jablonec, Střelnice)
Na začátku nového týdne vyrazí Bohemians na sever Čech, kde se utkají s domácím Jabloncem. Překvapením sezony není pouze umístění Severočechů v ligovém pelotonu, ovšem i počet nastřílených branek. Těch totiž dal tým okolo Václava Pilaře dvaadvacet, což je ještě o sedm méně, než Teplice. Nutno podotknout, že z týmů bojujících o záchranu se právě Jablonec musel vypořádat s nejtěžším losem. Devětadvacáté kolo jim totiž na Střelnici poslalo Slavii, samotného lídra soutěže. K poslednímu duelu poté vycestovali do Vítkovic, kde na ně čekala motivovaná Ostrava.

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná, 14. května, 18:00 (Praha, Ďolíček)
V polovině května přijede do Prahy po dlouhé cestě Karviná. Ta bude pokračovat ve své složité misi, jíž absolvuje téměř celou sezonu, a to utéct z posledního místa, které znamená po pětikolové nadstavbě automatický sestup. Jiskřičku naděje rozsvítila po závěrečném hvizdu středečního duelu s Pardubicemi, které doma porazila, a tak se mu přiblížila na sedmibodový rozdíl. Ve Skupině o záchranu se o domácí prostředí opře pouze v duelech se Zlínem a Teplicemi.