Čtyři branky v Teplicích určily remízu

Bohemka dvakrát vedla, ale góly Křapky a Hronka nakonec stačily jen na bod.

Čtyři branky v Teplicích určily remízu

Do prvního kola Skupiny o záchranu vyrukovali Bohemians se změnami v defenzivě. Vedle Křapky a Vondry dostal ve stoperské trojici příležitost Bederka. Vlevo namísto, v poslední době stabilně hrajícího Haška, naskočil Fulnek. Pohled doprava od branky Klokanů, jíž hájil Valeš, nabídl známou tvář Martina Dostála. Střed hřiště poté obsadili Jindřišek a Květ, před nimiž byl vysunutý Beran. Dynamický záložník podporoval útočníky Chramostu s Hronkem.

Opravdu první velkou šanci si vytvořili Klokani. Záložník Hronek před hostující střídačkou výborně získal míč pro Květa. Ten se rozhlédl kolem sebe a průnikovou přihrávkou za obrany vybídl k úniku Chramostu. Útočník Bohemky už mohl pádit vstříc domácí brance, v šestnáctce proti němu vyběhl brankář Grigar, čímž mu zmenšil střelecký úhel a zneškodnil střelu k levé tyči. Na druhé straně hrací plochy záhy pálil Sejk. Gólman Valeš se nenechal zaskočit a pokus mladého útočníka skryl v náruči.

Teplice - Bohemians 2:2
Teplice - Bohemians 2:2
Deset minut nato se už Bohemians radovali. Hronkův střílený centr zleva domácí odvrátili, rána Fulneka z hranice šestnáctky trefila Křapku a napotřetí se k balonu dral Chramosta, jehož domácí defenziva k zakončení nepustila. Míč vypadl před Křapku, který se nerozmýšlel a opřel se do míče. Střelu sice zpomalil bránící Tijani, ale nezablokoval ji. Balon tedy pokračoval ve své trajektorii letu, což nezměnil na brankové čáře ani Vondrášek, a tak balon skončil až v síti. Pro Křapku šlo o první ligovou branku v dresu Bohemians.

Domácí odpověděli pět minut před pauzou. Centr od kotle Klokanů odvrátil Bederka, což neznamenalo konec nebezpečí pro branku Romana Valeše. Pro míč si totiž doběhl středopolař Kučera, rychle si ho přichystal do palebné pozice a vyslal vstříc brance padavou ránu, jež orazítkovala břevno. I díky tomu odešli Bohemians do kabin s jednobrankovým náskokem.

Po návratu na hrací plochu o něj bohužel Klokani vcelku rychle přišli. Hyčka od postranní čáry využil náběhu Kodada do šestnáctky. Domácí záložník od brankové čáry cpal balon před branku, přes shluk těl nakonec prošel až o osamocenému Trubačovi, jehož tvrdá rána na přední tyč znamenala vyrovnání.

Teplice si vyrovnání ani moc neužily a už opět prohrávaly. Květův centr od rohového praporku vybíhající Grigar nejistě vyrazil k penaltovému puntíku. Zaváhání bránícího Kodada využil Hronek, položil se do míče hlavou a usměrnil ho přesně k tyči. Na ukazateli skóre znovu svítilo vedení Bohemians.

No a znovu neuběhlo moc času, aby měla obsluha domácí velkoplošné obrazovky další práci. Chramosta uprostřed hřiště vysunul za defenzivní linii Hronka. Střelec doposud poslední branky utkání pláchl Tijanimu a obešel také brankáře Teplic. K jeho smůle se dostal do velkého úhlu, a tak svým střeleckým pokusem rozvlnil síť pouze z boku. Nejednalo se o poslední příležitost Bohemians. Ti tentokrát pro duel v Teplicích zvolili černou kombinaci dresů, namísto klasické zelenobílé. Od Hronka putoval balon doleva do moci střídajícího Vaníčka. Páteční narozeninový oslavenec nakonec nezvolil zakončení, protože viděl lépe postaveného Bartka. Další novic na trávníku neměl daleko ke třetí brance Bohemians, pálil bohužel ve skluzu, a nakonec jen do levé tyče.

Dvacet minut před koncem přišel trest. Teplice zahrávaly standardní situaci jen pár metrů od rohového praporku. Míč od kopačky Trubače na přední tyči prolétl až na střed branky, kde byl Vondrášek a stanovil podruhé v utkání remízové skóre.
Teplice - Bohemians 2:2
Teplice - Bohemians 2:2
Rázem domácí tým vypadal energičtěji a neměl daleko k vítěznému gólu. Centrovaný míč odvrátila defenziva Bohemky jen k teplickému Marečkovi. Při Klokanech stálo i štěstí, protože projektil bývalého hráče belgického Lokerenu jen těsně minul branku Valeše.

Zahanbit se nechtěl nechat ani druhý Mareček, ten z Ďolíčku. K němu se odrazila sražená střela Fulneka. Zimní posila Bohemians zvolila přízemní zakončení. Brankář Grigar si nadvakrát se střelou poradil a ukryl balon v náruči. Během závěrečných minut se svěřenci trenéra Jarošíka snažili o dosažení vítězné branky. Jejich protivník z Prahy se centrům ubránil, a tak leč zklamaný, nakonec odjel ze Stínadel s bodem.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Z konečného výsledku jsem zklamaný. Dvakrát se nám podařilo jít ve venkovním zápase do vedení, ale nakonec stejně nemáme tři body. Z tohoto pohledu je prostě bod málo. Prvních pětatřicet minut bylo z naší strany dobrých, i když nějaké velké šance jsme neměli. Převahu ale ano a díky ní jsme šli do vedení. Výtky mám k závěrům obou poločasů. Hráli jsme je v křeči a možná i nějakém psychickém bloku. V těch chvílích režírovali hru domácí."