B tým po výborném výkonu odvezl výhru z Teplic

Klokani o zisku tří bodů rozhodli v samotném závěru gólem Zemana. 

B tým po výborném výkonu odvezl výhru z Teplic

Po domácí ztrátě s Mladou Boleslaví a vítězství v přípravném duelu nad Vltavínem se B tým Bohemians vydal do Teplic. Během víkendu došlo tak po souboji prvoligových týmů na druhé vzájemné utkání těchto dvou klubů. Bohemka do zápasu vyrukovala v brance se Soukupem a triem středních obránců Adamem Kadlecem, Filipem Dostálem a Patrikem Valou. Členem výpravy byl i Kovařík, jemuž patřila pozice levého halfbeka. Na tom pravém se proháněl rychlík Lehovec. Vedle kapitána Farkaše nastoupil zkušený Krch. Jako spojka mezi zálohou a útokem fungoval Zeman. Na vrcholu sestavy Klokanů se představili Ugwu s Koubkem.

Stejně jako v sobotním utkání na nedalekých Stínadlech, i v zápase B týmů si první příležitost vytvořili Bohemians. Krchova sražená rána skončila u Lehovce. Obránce Klokanů okamžitě pálil, ale jeho pokus zablokoval Elmaghrabi. Další pěknou akci předvedla záhy Bohemka. Pas Kadlece si zpracoval Ugwu a pak se přes Zemana balon dostal k Lehovcovi. Ten si to namířil do středu hřiště a hledal nabíhajícího Koubka. Rychle ale vyběhl brankář Němeček a před útočníkem balon sebral.

Po dvaceti minutách se znovu Zelenobílí připomněli. Tentokrát souhrou dvou obránců z A týmu. Ofenzivu podpořil Kadlec a prudkým centrem posadil balon na hlavu Krchovi, jenž nezakončil mezi tři tyče. Teplice zahrozily po centru z pravé strany. Vyskočil si na něj Bulmaga, ale brankář Soukup si u své levé tyče připsal úspěšný zákrok. Záhy měl na útočné polovině chvilku času Vobecký a z pětadvaceti metrů vypálil. Projektil domácího záložníka prolétl o malý kousek nad břevnem branky Bohemians.

Pět minut před pauzou si Klokani vytvořili další příležitost. Míč získali na levé straně a od Zemana putoval až ke Koubkovi. Ten se teď už ke střele dostal, jenomže dělovkou přestřelil teplickou branku. Vzápětí se Bulmaga dostal do druhé šance, identické v porovnání s tou první. Znovu jí předcházel centr z pravé strany, ale ještě lepší zákrok než předtím vytáhl Soukup a hlavičku skvělým reflexivním zákrokem vyrazil. Poslední slovo v prvním dějství měla Bohemka. Zeman se prosadil individuálně na pravé straně a hezkým obloučkem přesně posadil balon do střelecké pozice Koubkovi. Ten hlavičkoval v záklonu, a tak nedokázal dát svému zakončení velkou razanci, což bylo rozhodující a gólman Němeček balon lapil.

Na začátku druhého poločasu si přetažený centr Kovaříka doběhl Ugwu. Zvládl se dynamickým manévrem prosadit přes obránce a následně střílel levou nohou, přízemní pokus na malém vápně zlikvidoval brankář Teplic. Prostoru na hranici pokutového území využil o pár minut později ke střele i Zeman, nebyla ovšem nad síly gólmana Němečka.

Brankář Soukup mohl většinu druhé půle zůstat v klidu, protože veškeré útoky zvládala defenziva Bohemians likvidovat okolo šestnáctky, ba někdy i na větší vzdálenosti od vlastní branky. Na druhé straně pak Lehovec zpětnou přihrávkou pod sebe nabil za šestnáctku Krchovi a střela letitého Klokana skončila na pravé tyči. Po odrazu sice Zelenobílí dopravili balon do sítě, radost jim zkazil zdvižený praporek asistenta na pomezí, který signalizoval ofsajd. Pokračovalo se za bezbrankového skóre a domácí se s přibývajícím časem snažili více a více zatlačit Klokany před vlastní branku.

I když platil bezbrankový stav, diváci sledovali skutečně napínavé utkání, jemuž nechybělo nasazení, pohledné akce a skvělé individuální výkony. Tempu utkání napomohl i déšť, a tak si na své přišli i milovníci obranných skluzů. Jen pár minut před koncem Bohemka svůj výborný výkon korunovala. Marhoul získal míč na obránci při rozehrávce, obhodil si ho a zamířil sprintem k brance. Na úrovni střídajícího útočníka si vyčíhal prostor Zeman, zpracoval si přihrávku z jeho kopačky a ve velké šanci chladnokrevně překonal gólmana Němečka, čímž nechal vytrysknout gejzír radosti na hřišti i lavičce Klokanů.

Do ofenzivy vrhli všechny síly Severočeši. Málem mohli i vyrovnat, jenže to by famózní obranný skluz nesměl vytáhnout Patrik Vala, jenž přihrávku na volného hráče před odkrytou brankou za vteřinu dvanáct srazil na rohový kop. Ani ve čtyřminutovém nastavení Teplice výrazněji branku Bohemky neohrozily, a tak tři body putovaly zelenobílým autobusem až do Ďolíčku.