Branka v úvodu rozhodla o prohře Klokanů

Těsná prohra odsunula Klokany v tabulce na barážové pozice.

Branka v úvodu rozhodla o prohře Klokanů

Proti Pardubicím patřil prostor mezi tyčemi Valešovi. Obrana byla tentokrát čtyřčlenná. Jmenovitě se stopery Bederkou a Křapkou a krajními beky Dostálem a Vondrou. Do sestavy se vrátil Mareček, jenž měl své místo uprostřed hřiště vedle Jindřiška. Na samém hrotu útoku byl Chramosta, jehož podporovalo trio Vaníček, Hronek a Květ. Úvod duelu vyšel lépe domácím Klokanům. Ti se dostali na dostřel hostující brance, zahrávali několik rohových kopů, které ale zůstaly nevyužity. Do zakončení se dostali i po dlouhém autovém vhazování. To se jim povedlo, protože Hronek dokázal míč dostat do šestnáctky, avšak střelu Chramosty hostující defenziva srazila na roh.

Stejný typ standardní situace měly na druhé straně k dispozici Pardubice. U sektoru A1 se exekuce ujal Čelůstka, centr levého beka Východočechů dolétl na malé vápno, kde přesnou hlavičkou k levé tyči usměrnil balon Hranáč a mohl se radovat z premiérové ligové trefy.

Bohemians - Pardubice
Bohemians - Pardubice
Zelenobílí přispěchali s odpovědí. Vaníček na pravé straně pronikl s balonem a lehkým centrem ho předal Květovi. Záložník Bohemians se mohl na střelu dobře nachystat, což i udělal a pálil z voleje, pumelice se ale nezalekl Markovič a skvěle ji zneškodnil. Dorážet zkoušel Mareček, jeho zakončení hlavou skončilo nad brankou.

Plány Klokanů mohly dostat ještě vážnější trhlinu. Před Valešem došlo k souboji Jindřiška s Patrákem, po němž se pardubický hráč skácel k zemi. Ani hlavní sudí na hrací ploše, ani jeho asistenti u videa zákrok nevyhodnotili jako penaltový, a tak se pokračovalo za jednobrankového náskoku Pardubic. Za necelých deset minut se fanoušci na tribunách vylekali ještě víc. Kostka táhl protiútok podél hlavní tribuny, centrem přesně našel z druhé vlny nabíhajícího Patráka. Host ze Sparty se pověsil do vzduchu a hlavou tlačil balon k pravé tyči. Klokany v tu chvíli zachránil fantastickým zákrokem Valeš, jenž skokem k tyči zakončení mladého záložníka vytěsnil.

Naopak Bohemians se do vyložených šancí dostat nemohli a ve finální fázi je brzdily nepřesnosti. Také proto odešli do kabin s jednobrankovým mankem.

Z druhé půle uběhlo necelých patnáct minut, když se za nákopem Křapky rozběhl Chramosta. Útočník Klokanů ještě stihl odcentrovat před branku, a to jen kousek před brankovou čárou. Balon se snesl na šestnáctku ke Květovi, jehož tvrdá rána skončila na levé tyčce a od zad Markoviče zamířil balon do zámezí. Jen o chvilku později rychle od vlastní střídačky vhodil míč do hry Hronek a Chramosta mohl ze strany uhánět na branku. Zdatně mu sekundoval také hráč Pardubic, který zapříčinil, že střela forvarda Bohemians výrazně neohrozila branku hostů.

Bohemians - Pardubice
Bohemians - Pardubice
Na šance se poté muselo čekat. Klokani se tlačili dopředu, ale přes defenzivu Pardubic se dostat nemohli. Až v závěrečné čtvrthodině Klokani hostům zle zatápěli. Střídající Beran nasměroval do šestnáctky povedený centr, jenže zakončující Puškáč hlavou o pár čísel minul pravou tyč. Pět minut před koncem propadl míč až na zadní tyč ke Chramostovi. Útočník s číslem sedmasedmdesát na zádech střílel hned dvakrát z brankové čáry. Pokaždé se proti němu vyznamenal gólman Východočechů a obě rány zneškodnil. Záhy střílený centr poslal před branku Kovařík. Reflexivní zákrok vytáhl znovu Markovič, tentokrát balon vyrazil nohou.
V nastaveném čase si Klokani vytvořili ještě větší šanci. Znovu u toho byl Kovařík. Střídající záložník krásným centrem vybídl k zakončení Chramostu. Aktivní Klokan jeho pobídku přijal, jenomže zakončoval z úhlu a ke smůle Klokanů orazítkoval pouze levou tyč pardubické branky. To byla poslední nebezpečná situace utkání, v němž zvítězily Pardubice.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Bylo jasné, že v takovém utkání je důležitý první gól. I přes náš dobrý úvod jsme inkasovali vůbec z nějakého prvního ohrožení naší branky. Dohrávali jsme první poločas ve velké křeči. Hráli jsme strašně komplikovaně, naopak Pardubice chodily do protiútoků. Po pauze jsme přeskupili řady a vytvořili si tlak. Pokud doma nevstřelíme gól, je to strašně málo. Chci fanouškům poděkovat za podporu a omluvit se jim. Zejména s výkonem v prvním poločase rozhodně spokojený nejsem."