B tým porazil třemi brankami Brozany

Výstavním gólem otevřel skóre Zeman a výhru v závěru pojistili Denis Vala a Hašek. 

B tým porazil třemi brankami Brozany

Po úspěchu v Teplicích čekal svěřence trenéra Slezáka souboj s Brozany, které okupují přední příčky tabulky. Do utkání nastoupil mezi třemi tyčemi Soukup a před ním obranné trio Adam Kadlec, Filip Dostál a Patrik Vala. Na krajích byli hráči z A týmu Hašek s Novým. Uprostřed poté duo, jež se osvědčilo v Teplicích, kapitán Farkaš s Krchem. Hrotového útočníka Koubka podporovali Keita se Zemanem. Po vyrovnaném úvodu si první šanci vytvořili právě Zelenobílí. Špatně si míč zpracoval Pardubský, čehož využil napadající Koubek a vydal se s balonem kupředu. Pár metrů za půlící čárou přihrál do uličky nabíhajícímu Keitovi. Francouzský hroťák pelášil vstříc brance a na půlkruhu šestnáctky střílel po zemi k pravé tyči. Ve výborném světle se ukázal v brance bývalý Klokan Havránek, který vyběhl a špičkou kopačky vytěsnil míč na tyč.

O pět minut později se Klokanům naskytla další možnost ke skórování. Na levé straně byl míč v moci Zemana a křídelník Klokanů přihrávkou přes šířku hřiště našel nabíhajícího Haška. Zimní posila Klokanů se nejprve na hranici šestnáctky individuálně zbavila Bubeníčka a na malém vápně ještě Geberta. Střílenou přihrávkou pod sebe poté Hašek chtěl najít Zemana, jenomže myšlenku přečetl brankář Brozan, když míč nejprve vyrazil a následně ho jeho spoluhráči dostali z vlastní šestnáctky.

V ofenzivě se připomněli i hosté. Poblíž rohového praporku se Jindráček snažil projít k brance. Vzal to trošku oklikou, když namísto cesty podél brankové čáry zamířil na roh šestnáctky. Nakonec se jeho řešení ukázalo jako správné, neboť zpoza pokutového území měl čas vypálit. Nepřišel si ale na brankáře Soukupa, který skokem ke své levé tyči štiplavou ránu vytáhl na rohový kop. Na další šanci si museli diváci počkat a dočkali se krátce před poločasovou pauzou. Vše začal Dostál přihrávkou doprostřed hřiště na Zemana. Ve formě hrající záložník rychle přesunul balon doleva na Nového. Posila z A týmu se s ničím příliš nerozpakovala a z druhého doteku načechrala míč před branku. Na bližší tyč si nabíhal Koubek, ale chyběly mu centimetry, aby zakončil stoprocentně. Takhle jen špičkou kopačky stihl centr lehce tečovat a balon skončil v zámezí.

Ještě před odchodem do kabin Klokani ohrozili branku Brozan znovu. Od postranní čáry centroval Hašek a obránce Hruštinec odvrátil balon jen před sebe, kde byl Keita. Útočník Klokanů pohotovou střelou chtěl překvapit brankáře Havránka, ale ten křižný pokus k levé tyči zneškodnil. První dějství tak branku nenabídlo.

Přítomným divákům hlad po pěkném fotbalovém momentu vynahradili Klokani hned na začátku druhého poločasu. V zárodku byl rohový kop, o jehož exekuci se postaral Nový. Centr zvládl na přední tyči odvrátit Šup. Míč si našel pár metrů za šestnáctkou Zeman, když navíc dobře předskočil Jindráčka. Poté už jen udělal krok na na střed hřiště a nádhernou trefou k levé tyči poslal Klokany do vedení.

Za deset minut se střelec vedoucí branky řítil do další šance. Velký podíl na příležitosti měl Hašek, když vystihl přihrávku a okamžitě vyslal Zemana pasem za defenzivní linii na branku. Ten se nejdřív dostal před Bechyněho, kterého následně zasekávačkou nechal proběhnout, ale velkou šanci zakončil střelou z úrovně penaltového puntíku, ta letěla vysoko nad branku.

Bohemians museli myslet i na defenzivu, protože proti nim stál sok z popředí tabulky. S balonem se po hodině hry za šestnáctkou mazlil Jindráček a nakonec nahrál Gebertovi. Záložník Brozan se s balonem dostal na střed branky, proti přízemní střele se vytáhl dobrýmzákrokem brankář Bohemky, když ji konečky prstů vytáhl na rohový kop. Čtvrt hodiny před koncem zkoušel střelecké štěstí zpoza šestnáctky ještě Schettl, pálil ovšem nad branku Klokanů.

Deset minut před koncem se na hřiště dostal Denis Vala a rázem si všichni příznivci Bohemky oddychli. Ugwu se na útočné polovině zbavil Bubeníčka a štrádoval si to k brance. V šestnáctce přihrál pod sebe na volného Denise Valu, který na hřišti sice strávil sotva minutu, avšak ani to mu nezabránilo, aby sám před brankářem uspěl a zvýšil vedení Zelenobílých.

Ti v závěru přidali ještě další gól. Patrik Vala na půlící čáře přihrávkou na levou stranu předal balon na Haška. I díky tomu, že míč minul vystupující Pardubský, měl právě Hašek před sebou volný prostor. Naplno ho využil k tomu, aby si připravil míč a pěkným obstřelem na zadní tyč zvýšil na rozdíl třídy.

Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka udrželi ve zbývajících minutách i čisté konto a slavili páté jarní vítězství. Už ve středu pak změří síly v rámci přípravného utkání s druholigovým Žižkovem. Hrát se bude od 10 hodin na hřišti v Královicích.