Bohemka o víkendu zamíří do Zlína

Ke třetímu utkání nadstavby vyrazí Bohemians na Moravu.

Bohemka o víkendu zamíří do Zlína

Klokani po nepovedeném domácím klání s Pardubicemi (0:1) mají před sebou tři zbývající zápasy v rámci Skupiny o záchranu. V nich jim půjde o jediné, a to vymanit se z barážových pozic. První příležitost dostanou už v sobotu ve Zlíně, který je sice aktuálně nejblíže jistotě záchrany, jenže Klokani nepatří k jeho oblíbeným soupeřům. Na domácí Letné totiž Ševci naposledy proti Klokanům slavili před devatenácti lety, přesně 20. dubna 2003. Bohemians se tak s chutí vydají do prostředí, kde se jim dlouhodobě daří.

Zlín - Bohemians 1:3 (0:1)
Zlín - Bohemians 1:3 (0:1)
Pokud něco Zlín trápí, jsou to protiútoky soupeřů. Z nich totiž inkasovali už třináct gólů, což je nejvíc mezi všemi ligovými týmy. To samé platí i o obdržených brankách po akcích ze středu hřiště (14 gólů). Obě utkání Klokanů v nadstavbě ukázala, jak rozhodující jsou standardní situace. Bohemians lovili míč ze sítě po nich ve dvaceti případech, Zlín dokonce ještě ve dvaadvaceti.

K utkání s Pardubicemi se vrátil asistent trenéra Ivan Hašek: "Bohužel jsme zápas s Pardubicemi bodově nezvládli. Nemůžeme se ale ohlížet dozadu, protože před sebou máme další zápasy. Není čas řešit věci, které už stejně nemůžeme ovlivnit a topit se v depresích. Pořad pracujeme a je třeba se od toho odpíchnout dál."

Zlín - Bohemians 1:3 (0:1)
Zlín - Bohemians 1:3 (0:1)
Klokanům se ve Zlíně historicky daří: "Naposledy se nám povedlo ve Zlíně vyhrát. Na statistiky se ale spoléhat nemůžeme. Pořád to jsou jen čísla. Můžou nám ovšem psychicky určitě pomoci."

Uprostřed týdne zasáhl do zápasy B týmu Lukáš Hůlka, který naposledy nastoupil do ligového zápasu minulý rok v březnu, a to právě ve Zlíně: "Jsem moc rád, že Lukáš už je v plném tréninkovém procesu a mohl si konečně po dlouhé době zahrát přímo v zápase. I když odehrál jen něco přes půl hodiny. Uvidíme, jak se po zápasové zátěži bude osobně cítit. Nicméně i on je jednou z variant pro naše zápasy."