Klokani dostáli své pověsti a ve Zlíně opět zvítězili

Skvělý první poločas určil jednoznačné vítězství Bohemians.

Klokani dostáli své pověsti a ve Zlíně opět zvítězili

Do třetího utkání nadstavby vyrukovali Bohemians s obrannou trojicí Köstl, Křapka a Vondra. Za sebou měli brankáře Valeše a na krajích hřiště halfbeky Dostála s Kovaříkem. Po zranění se vrátil do základní jedenáctky Petrák, jehož uprostřed hřiště doplnil Květ. Útočníka Chramostu podporovali Hronek s Beranem.

Utkání sotva začalo a Klokani už si vytvořili první šanci. Kovaříkův tečovaný centr z levé strany propadl až na zadní tyč, kde Dostál vrátil míč na malé vápno přesně na Hronka. Bývalý hráč domácího týmu pálil z prvního doteku. Fantastický zákrok vytáhl z rukávu brankář Rakovan, jemuž se podařilo střelu k pravé tyči vyrazit. Za deset minut se už Klokani radovali. Rohovému kopu se Zlín ubránil, ovšem akce pokračovala dál. Květ za šestnáctkou přiklepl balon doprava připravenému Hronkovi, jenž se znovu neostýchal a rovnou pálil. Tentokrát už mohl jásat, neboť prudká rána zapadla přesně k levé tyči a Bohemians vedli.

Zlín - Bohemians
Zlín - Bohemians
Těsné vedení neznamenalo, že by se Klokani zklidnili. Naopak dále útočili a šli za navýšením náskoku. Toho se dočkali zanedlouho. Znovu byl v zárodku rohový kop, jehož exekutorem byl Květ. Centrovaný balon propadl až na zadní tyč před Chramostu. Útočník Klokanů nebyl v lehké pozici. Prokázal ale, že přes sedmdesát gólů v lize nedal náhodou, a křížnou střelou placírkou k levé tyči zvýšil vedení.

Zelenobílí dostali Zlín na kolena, což dokumentovala i třetí branka. Ve středu hřiště Petrák obloučkem za obranu hledal v náběhu volného spoluhráče. Před Květem stihl sice odehrát balon Vraštil, jenže pro domácí tým natolik nešťastně, že míč přeletěl brankáře Rakovana a skončil až v síti.

Svěřenci kouče Jaroslava Veselého měli skvělý nástup. Ani tentokrát se bohužel nevyvarovali zápletky. Zlín krátce obléhal šestnáctku Bohemians, na jejím půlkruhu se individuálně uvolnil Dramé a ránou k levé tyči snížil, čímž zdánlivě dostal svůj tým zpět do zápasu. Navíc záhy se ten samý hráč Ševců po nedorozumění v obraně Klokanů dostal do další příležitosti. Brankář Valeš se vyznamenal a nadvakrát střelecký pokus zneškodnil.

Bohemka dala Zlínu jen o pár minut později razantní odpověď, že na Letné dostojí své pověsti a nedopustí drama. Condeho rozehrávku vystihl Dostál a před střídačkami skvěle prvním dotykem zvýhodnil Hronka. Střelec první branky prostrčil balon Chramostovi, jenž ho nezištně připravil přihrávkou do krásné střelecké pozice Květovi. Záložník Bohemians již neměl před sebou těžký úkol, ačkoliv se mu Rakovan rychlým vyběhnutím snažil zmenšit střelecký úhel, a trefou k levé tyči znovu vrátil Bohemce tříbrankový náskok.

Změnit náladu před odchodem do kabin ještě mohl znovu Dramé. V šestnáctce si zasekl balon a pálil k bližší tyči, nastřelil ale právě brankovou konstrukci. Na druhé straně pádili od útoku Bohemians. Útočník Chramosta pěkným obloučkem vybídl ke střele Květa. Autor čtvrté branky Klokanů před brankářem Rakovanem zakončil nad branku. Poslední slovo v prvním poločase si vzal znovu zlínský Dramé. Nepovedlo se mu navázat na gólovou trefu a vybíhající Valeš nadvakrát zneškodnil střelecký pokus doposud jediného střelce v barvách Zlína. Zkušený brankář se i tímto zákrokem podílel na jasném vedení Klokanů po prvním dějství.

Po pauze Zlín myslel na ofenzivu a snažil se zkorigovat stav duelu. Ke gólu měli naopak nakročeno Klokani. Při střele nesedl míč ideálně Květovi, a tak rána minula branku. Na druhé straně se míč odrazil k volnému Janetzkému. Čtyřiadvacetiletý záložník si se svou šancí neporadil tak, jak by domácí fanoušci očekávali, protože z jeho kopačky letěl balon nad branku. Záhy zkoušel střelecké štěstí ze střední vzdálenosti zkušený Procházka. Brankář Klokanů si u své pravé tyče věděl rady a prudkou ránu dokázal zpacifikovat. Příklad si z obránce Zlína vzal Petrák a rovněž pálil za pokutovým územím. Vybral si technické řešení, nikoliv razantní, a tlačil míč k pravé tyči. Rakovan v brance Ševců už nechtěl tahat popáté balon ze sítě, což naplno ukázal, a konečky prstů u své levé tyče míč vytěsnil na rohový kop.

Zlín - Bohemians 1:4
Zlín - Bohemians 1:4
Čas ubíhal a světelná tabule stále ukazovala pohodlné vedení Klokanů. Změnit to chtěl Reiter, bývalý hráč Bohemians. Nejprve se Hrubý vymanil z napadání svého strážce a přes Fantiše balon putoval právě do moci Reitera. Výborně mu rychle zmenšil střelecké možnosti Valeš a skvěle vyrazil nejen jeho střelu, nýbrž i následnou dorážku Jawa. Domácí neztráceli naději a dál útočili. Na počátku další útočné akce byl Hrubý, z jehož kopačky putoval jemný oblouček do šestnáctky na Cedidlu. Proti hlavičce pravého beka Ševců se opět vyznamenal brankář Klokanů. V tomto případě tygřím skokem k levé tyči lapil balon do své moci.

Tříminutové nastavení nabídlo ještě jednou šanci Zlína. Od domácí střídačky Jawo přesným pasem našel Reitera. Ani v této šanci se domácí záložník neprosadil, protože Valeš dobře situaci ustál a opět vychytal svého bývalého spoluhráče.

Bohemians tak potvrdili úspěšnou sérii na zlínské Letné a znovu odjeli s plným bodovým ziskem.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého si pusťte ve videu.

Bohemka TV