Květ: Vítězství nám pomůže hlavně psychicky

Vysoké vítězství ve Zlíně hodnotí střelec Roman Květ.

Květ: Vítězství nám pomůže hlavně psychicky

Vítězství ve Zlíně okomentoval Roman Květ. Záložník Klokanů mluvil o výkonu Bohemians v prvním poločase, vstřelené brance, terénu i úspěšné sérii na zlínské Letné.

Znovu odjíždíme ze Zlína s vítězstvím. Je to v našem podání, s nadsázkou řečeno, klasika?
To asi úplně ne, ale jsme ohromně rádi, že se nám konečně podařilo vyhrát. Tři body nám pomůžou nejen v tabulce nadstavby, ale i psychicky. Pořád existuje šance se vyhnout baráži, samozřejmě za předpokladu, že zvládneme i dva zbývající duely s Jabloncem a Karvinou. Větší hodnotu mají tři body asi z pohledu té psychiky. Ukázali jsme si, že umíme vyhrávat a dávat góly. Věřím, že tyhle tři body v úterý potvrdíme.

Hlavně první poločas byl v našem podání výborný...
Vlétli jsme do utkání dobře, hráli zodpovědně, ale zároveň náročně. To je asi hlavní důvod, proč jsme byli lepší. Drželo se nás i štěstí, protože se nám povedlo vstřelit takové góly, které normálně nedáváme.

Produktivitou jsme jasně vyhráli první půli, ale ta druhá už nebyla dle našich představ...
V tomto utkání nám do branky spadlo snad vše. Těší nás, že se k nám štěstí jednou přiklonilo. V několika situacích nás podržel Roman Valeš, který zneškodnil několik šancí soupeře. To je rovněž pozitivní věc. Nejen pro tým, ale i pro něho samotného. Konečně zjistil, že taky umí chytat (smích). To je pochopitelně řečené s nadsázkou.

Za stavu 3:0 snížil Zlín vlastně z první možnosti, ale po chybě v rozehrávce jsi nám právě ty vrátil třígólový náskok...
Inkasovaná branka nás trochu zabrzdila a padlo to na nás. Naštěstí se nám brzy podařilo dát čtvrtý gól, kdy mi Honza Chramosta nádherně připravil míč do střelecké pozice. Mým úkolem už bylo pouze trefit bránu, což se mi povedlo. Tato branka byla nejspíš uklidňující a po ní jsme si vedení už jen hlídali.

Hřiště vypadalo dost podmáčené. Bylo to omezující, nebo naopak ku prospěchu?
Když jsme byli na hotelu, tak ve městě pršelo. V první půli bylo hřiště dost pod vodou, po poločasové pauze už hrací plocha celkem uschla. Na hřišti jsme akorát klouzali, jinak nám terén svědčil.

Ve Zlíně se nám dlouhodobě daří. Vnímali jste tuhle sérii?
Osobně na tyhle statistiky moc nevěřím. Každé utkání je odlišné a specifické. Jsem rád, že jsme statistiku potvrdili a odvážíme si tři body.