Za vteřinu dvanáct vykřesal naději Hronek

Bohemka bude i v posledním utkání usilovat o úprk z barážových míst. 

Za vteřinu dvanáct vykřesal naději Hronek

Do předposledního utkání nadstavby vyrazila Bohemka s jasným cílem. Aby se vyhnula baráži, musela bodovat. Branku hájil po povedeném výkonu ve Zlíně zkušený Valeš. Obránce Köstla s Křapkou doplnil Hašek, který nahradil distancovaného Vondru. Místo zdravotně indisponovaného Petráka naskočil uprostřed zálohy Jindřišek vedle Květa. Kraje hřiště obsadili Dostál s Kovaříkem. Po zranění se nastoupil od úvodního hvizdu útočník Puškáč, jehož podporovali Hronek a Beran.

Hned v úvodu viděli diváci první příležitost a na svědomí ji měl domácí tým. Surzynův centr od rohového praporku se snesl na zadní tyč až k Martincovi. Zadák v barvách Jablonce se do balonu položil hlavou, s výborným zákrokem se vytáhl brankář Valeš, když zakončení u pravé tyče vytěsnil na další roh. Domácí byli v úvodu aktivnější. Jen o pět minut po první šanci manévroval na rohu šestnáctky s balonem Malínský a polovasokým centrem ho přesně adresoval na volného Kubistu, avšak i tentokrát se proti střele vyznamenal brankář Klokanů, neboť skokem dokázal ránu vyrazit.

Jablonec - Bohemians
Jablonec - Bohemians
Na druhé straně se osmělili Klokani. Od hostující střídačky zahrával standardní situaci Kovařík, jehož prudký centr vrátil zpět před branku Hašek. Balon spadl k jeho obrannému kolegovi Köstlovi. Ten si právě na tomto stadionu připsal debut za Bohemians a dnes mohl slavit, jenže střelu koníčkem z malého vápna zablokoval na brankové čáře Martinec. Otěže zápasu převzali Klokani. Z další standardní situace se ke střele dostal Köstl. Křižnou ránu stopera Bohemky skvěle vyhlavičkoval před brankou Zelený. Vyražený balon si hledal Hronek. Nakonec zvládl vystřelit, ale jeho pokus domácí zablokovali. Akce pokračovala, což se pro Bohemku ukázalo jako šťastné. Po Hronkovi se míče zmocnil Jindřišek a pálil pod břevno. Bravurní zákrok vytáhl brankář Jablonce, který ránu místního rodáka konečky prstů vytěsnil na rohový kop.

V černých dresech hrající Klokani se hnali do další šance. Květ skvěle našel do uličky sbíhajícího Berana, jenž ještě hledal lépe postavené spoluhráče, avšak neúspěšně. Při této akci upadl v šestnáctce Hronek. Penalta se k nevoli Klokanů nepískala.

Naopak na druhé straně se radoval Jablonec. Malínský pronikal do šestnáctky a přihrávku odvrátil Hašek. Bohužel pouze k nohám Pilaře, který na půlkruhu pokutového území vypálil, míč se otřel o břevno a zapadl do sítě.

Na závěr prvního dějství se přeci jen mohli radovat hosté. Jindřiškův pas na zadní tyč spadl před Dostála. Krajní bek s šestnáctkou na zádech okamžitě přihrával před branku na Puškáče, jenomže útočník Klokanů balon ideálně na malém vápně netrefil, a tak i tato šance zůstala nevyužita. Do kabin se šlo za těsného náskoku Jablonce.

Po přestávce trvalo dvacet minut, než si Bohemka vytvořila šanci na srovnání. Vaníček šel nebojácně do souboje a prodloužil do šestnáctky balon pro Bartka. Ten se dostal za záda obránce a ze strany postupoval na branku, nezištně pod sebe přihrál do lepší pozice Koubkovi. Proti střídajícímu útočníkovi se v jeho neprospěch znovu ukázal fantasticky Hanuš a obrovskou šanci zlikvidoval.

Forvard Bohemians pak patnáct minut před koncem vybojoval zdánlivě ztracený míč a namířil si to s ním z úhlu k brance. Na hranici pokutového území dobře viděl volného Fulneka, jemuž také přihrál. Střídající univerzál bohužel zakončil slabě, a tak Hanuš neměl s tímto střeleckým pokusem výraznější problémy. Mladý útočník byl ovšem při chuti. Táhl středem útočné poloviny další útočnou akci. Tentokrát se rozhodl nenahrávat, nýbrž vzít zodpovědnost na sebe, přízemní ránu doprostřed branky dokázal zpacifikovat Hanuš.

Jablonec - Bohemians
Jablonec - Bohemians
Ani v nastaveném čase neztráceli Bohemians víru ve srovnání. A po zásluze byli odměněni. Výkop brankáře Hanuše si na polovině hřiště načetl Krch a odhlavičkoval balon dopředu. Bartek uspěl v souboji s obráncem Zeleným a jemným obloučkem hned zvýhodnil nabíhajícího Hronka. Záložník se sedmičkou na zádech si balon rychle zpracoval a přesnou trefou k pravé tyči rozjásal pár vteřin před koncem nastaveného času nejen všechny Klokany na stadionu.

Záhy utkání skončilo a Bohemka v něm získala veledůležitý bod. V přiloženém videu si poslechněte hodnocení trenéra Jaroslava Veselého.

Bohemka TV