V boji o všechno proti Karviné

Bohemka v sobotu zakončí před domácí kulisou Skupinu o záchranu. 

V boji o všechno proti Karviné

Skupina o záchranu se nachýlila ke svému konci a dění na všech třech stadionech ještě může zahýbat pořadím v tabulce. Klokany čeká v závěrečném klání v domácím prostředí Karviná. Ta už má definitivní jistotu sestupu do druhé ligy, a tak v Ďolíčku to pro ni bude na nějakou dobu poslední zápas v prvoligové atmosféře.

Bohemians - Karviná 3:0 (2:0)
Bohemians - Karviná 3:0 (2:0)
Ani za této konstelace Karviná rozhodně soutěž nedohrává pouze "z povinnosti." Ukázala to při úterní domácí derniéře ve FORTUNA:LIZE. V něm Slezané nedali svou kůži lacino a proti Teplicím vyrovnávali na konečných 2:2 až v nastaveném čase. Do Ďolíčku se vrátí po týdnu, neboť minulou sobotu zde odehráli duel s Pardubicemi (0:2).

K situaci Karviné přihlédl asistent trenéra Ivan Hašek: "Už do úterního zápasu proti Teplicím šla Karviná s tím, že z první ligy sestoupí. A všichni víme, jaký zápas byl a jak dopadl. Nepřišli na hřiště jen utkání nějak odehrát. Jinak tomu nebude ani v sobotu u nás. Nepřijede k nám odevzdaný soupeř. Pro ně je to poslední zápas v lize, takže se určitě budou chtít rozloučit důstojným způsobem. My nesmíme rozhodně soupeře podcenit!"

Bohemians - Karviná 3:0 (2:0)
Bohemians - Karviná 3:0 (2:0)
Disciplinární trest si bude odpykávat Daniel Köstl. Naopak se vrací Vondra s Chramostou: "Chceme poskládat nejsilnější možnou sestavu, jaká bude v našich možnostech. Je to pro nás poslední možnost, jak se ještě dostat z těch barážových míst. Půjdeme na jistotu a chceme zápas zvládnout vítězně!"

Remíza v Jablonci dává Klokanům stále naději na záchranu bez baráže: "V Jablonci jsme dokázali, že pokud budeme chtít, můžeme zvládnout cokoliv a nemáme se koho bát. Věřím, že si tohle uvědomují i sami kluci v kabině a půjdou do zápasu s odhodláním."

Bohemka TV