Radost z jasného vítězství kalí účast v baráži

Z Ďolíčku se v sobotu čtyřikrát ozývala gólová radost.

Radost z jasného vítězství kalí účast v baráži

Do závěrečného duelu Skupiny o záchranu vyrukovala Bohemka s drobnými změnami oproti úternímu zápasu v Jablonci. Po dobrých výkonech nastoupil opět v brance Valeš. Změny se udály v obraně, kde po boku Křapky byli Krch s Vondrou. Dále ještě ve středu hřiště, kde znovu nastoupil Petrák. Vedle něj nechyběla stálice Květ a na krajích hřiště zkušení Dostál s Kovaříkem. Záložník Hronek podporoval útočníky Chramostu s Puškáčem. Samotnému utkání ještě předcházelo předání dresu Davidu Bartkovi s nápisem 300. Právě před týdnem ve Zlíně totiž odvěký Klokan vstoupil do Klubu legend, když nastoupil do třístého prvoligového zápasu.

Předzápasový ceremoniál skončil a v Ďolíčku se tleskalo znovu. Chramosta na pravé straně přihrával pod sebe velmi přesně, když se mu povedlo najít nabíhajícího Květa. Střední záložník Klokanů střílel z prvního doteku k pravé tyči, brankářské umění ale v Karviné nenechal Neuman a fantastickým zákrokem vyrazil střelu na rohový kop. Po něm hlavičkoval Puškáč, jenže těsně nad branku Karviné.

Bohemians - Karviná
Bohemians - Karviná
Hra se poté uklidnila, avšak diváky z poklidného sezení zvedla událost z dvaadvacáté minuty. Chramosta ještě před brankovou čárou stihl míč poslat před branku. Na malém vápně se k němu přes Dramého protlačil Puškáč a střelou k levé tyči poslal Bohemians do vedení. Jen o malou chvilku později vypukla radost v Ďolíčku znovu. Od sektoru A2 centroval nádherně Dostál, míč se z kopačky dnešního kapitána snesl až na zadní tyč, kde se nacházel znovu Puškáč a přesnou hlavičkou pod břevno zvýšil vedení.

A Klokani měli blízko ke třetí brance. Krásný centr Kovaříka z pravé strany tečoval hlavou Chramosta, proti byl gólman Karviné, který zakončení útočníka vyrazil. K dorážce se protlačil Petrák, ovšem obrana Karviné dokázala střelu zablokovat a závar uhasit odkopem. Přeci jen ale nebylo úplně nereálné, aby Klokani šli do kabin s tříbrankovým náskokem. S míčem totiž uháněl na branku Chramosta, na hranici šestnáctky si ho chtěl předkopnout kolem vybíhajícího gólmana Karviné, jenomže ten jeho myšlenku přečetl a zvládl mu odebrat balon od kopaček. Do kabin odcházeli Klokani za potlesku tribun a s dvoubrankovým náskokem.

Druhý poločas sotva začal a Ďolíček burácel potřetí. Poblíž hostující střídačky se míče ujal Hronek a dlouhým autem až do šestnáctky zadělal hostům na trable. Buchta míč minul a od Ndiyaeho se odrazil právě do pokutového území. Za balonem se vrhl Puškáč a křížnou střelou k pravé tyči zkompletoval hattrick. Okamžitě si pro míč do branky doběhl a zamířil s ním k lavičce, což znamenalo, že skončí ve sbírce útočníka Klokanů. Byl to právě on, kdo ještě neměl dost. O pár minut později měli Bohemians k dispozici rohový kop. V prostoru mezi hlavní tribunou a kotlem ho zahrával Květ, na přední tyči prodloužil centr Chramosta a na té zadní ho doklepl do odkryté branky Puškáč. Útočník Bohemians tak proměnil zápas s Karvinou, v den devětadvacátých narozenin, ve vlastní show.

Do střelecké listiny se dral i jiný ofenzivní hráč Klokanů, a to Petr Hronek. Nepřesnou rozehrávku Dramého na polovině hřiště vystihl Kovařík a okamžitě vyslal do úniku střelce gólu naděje z utkání s Jabloncem. Záložník v barvách Bohemians si ještě v šestnáctce zasekl skluzujícího stopera Buchtu, jenže dobrou střeleckou formu z posledních zápasů potvrdit nedokázal, protože ve vyložené pozici střelou k pravé tyči nepřekonal Neumana v brance Karviné.

Bodově úspěšný byl duel i pro Jana Chramostu. Útočníci ovšem nikdy nemají dost, což prokázal host z Jablonce. Po dvou asistencích si nejprve zleva naváděl balon na střed branky a zpoza šestnáctky vypálil k levé tyči. Proti byl znovu hostující brankář s dobrým zákrokem. O pouhou minutu později se naskytla Chramostovi ještě větší možnost. Zelenobílí rozehráli rohový kop nakrátko. Přes Berana, Kovaříka a Vondru se balonu ujal Bartek. Čerstvý člen Klubu legend jemným obloučkem načechral balon právě Chramostovi, ale ten z voleje netrefil bránu.

Z páté branky se už Bohemians neradovali a utkání skončilo jejich vysokým vítězstvím. Šťastnému konci bohužel nepomohly výsledky z teplických Stínadel a zlínské Letné, a tak si Klokani sezonu prodlouží o dvě barážová klání.