Krch: Záchranu musíme teď urvat

Obránce Daniel Krch komentuje utkání s Karvinou.

Krch: Záchranu musíme teď urvat

Vítězství nad Karvinou zhodnotil Daniel Krch. Obránce Klokanů nemluvil pouze o svých pocitech z utkání, ale také z baráže a objasnil i situaci, proč byl kapitánem Martin Dostál.

Vyhráli jsme jednoznačně, ale nakonec stejně míříme do baráže...
Cítíme takové lehké zklamání. Bohužel jsme už neměli situaci ve vlastních rukou a museli se ohlížet i na výsledky našich konkurentů. Je super, že jsme naše utkání zvládli tímto způsobem. Nakonec k našemu neštěstí je osud takový, že jdeme do baráže. Za to ale nemůže tento zápas. Bodů jsme poztráceli spoustu během celé sezony.

Vyvíjel se zápas od začátku dle našich představ?
Dobře jsme do utkání vstoupili a vytvořili si velkou šanci, ovšem neproměnili ji. Těžko říct, co se dělo potom. Možná na nás trochu dolehla tíha toho zápasu. Měli jsme v hlavách, že prostě musíme. Hrozně nám pomohla vedoucí branka, navíc vzápětí přišla hned druhá. Karvinou tyhle dva údery zlomily, protože předem už ji odsoudilo její postavení v tabulce a naše dva rychlé góly nám pomohly zničit nějaký její odpor.

Po druhé brance jsi neměl ani ty daleko ke vstřelenému gólu...
Míč vypadl před nás a nakonec zakončoval Ondra Petrák. Chybělo mi k zakončení jen to, aby na něj nedosáhl (úsměv). Byl ale k míči blíž a zakončoval na dlouhou nohu. Kdyby on na balon nedosáhl, asi by spadl balon ke mně. Situace byla ovšem rychlá takže Ondra nemohl vědět, jestli jsem v lepší pozici.

Bohemians - Karviná 4:0 (2:0)
Bohemians - Karviná 4:0 (2:0)
Jaké bylo poslouchat ovace fanoušků, ale zároveň vědět, že sezona je už tak nepovedená?
Chtěli jsme zápas za každou cenu zvládnout a pak lehce doufat, že nám nějaký výsledek pomůže. Původ neúspěchu byl ale v předešlých zápasech, v nichž jsme nebodovali dle našich představ. Těsně nám záchrana unikla a teď ji musíme urvat v baráži. Nezbývá dělat nic jiného, než se odstřihnout od uplynulé sezony a všechny síly vložit do dvojzápasu. Výhra nad Karvinou je pro nás samozřejmě dobrá, ale tato dvě utkání nakonec budou rozhodovat.

Soupeřem v baráži je Opava, kde nás čeká bouřlivé prostředí...
Bavili jsme se o tom s klukama v kabině. Fotbal se hraje pro fanoušky a kvůli takovým zápasům ho také chceme hrát. Na stadionu chceme mít co nejvíce lidí. Pro nás může být pozitivem, že v Opavě bude dobrá kulisa. Samozřejmě je i variantou, že to bude zbraň Opavy. V zádech ale máme naše skvělé fanoušky. Věříme, že při domácím utkání nás poženou za vítězstvím, abychom společně ligu zachránili.

Můžou nám pomoci naše poslední tři zápasy, v nichž jsme nastříleli devět gólů?
Určitě je to pozitivní věc, že máme dvě výhry a jednu remízu. Může nám tahle krátká série vlít sebevědomí pro následující dvojzápas. Máme se o co opřít. Vyhráli jsme ve Zlíně a v Jablonci dokázali domácí tým povětšinou přehrávat. Výsledek sice takové důkazy neprokazuje, ale na počet šancí jsme si zasloužili vyhrát. Prokazujeme nějakou výkonnost a musíme v tom pokračovat dál.

V zápase jsi nenavlékl kapitánskou pásku, ačkoliv po Josefu Jindřiškovi býváš kapitánem právě ty...
Řešili jsme to před zápasem i s vedoucím týmu. Poslední dobou jsem moc nehrál. Když nebyl na hřišti ani Pepa, byl kapitánem Martin Dostál. Já jsem sám řekl, aby měl pásku právě on. Neměl jsem s tím žádný problém. Nemusím se za tím hnát a nechtěl jsem se tím zbytečně zatěžovat. V poslední době jsem toho tolik nenahrál, takže to nějak vyplynulo ze situace, která nastala.