Baráž startuje ve čtvrtek v Opavě

První krok pojedou Klokani udělat na půdu svého soupeře.

Baráž startuje ve čtvrtek v Opavě

Nechtěný scénář se bohužel naplnil a Bohemians ve čtvrtek vstoupí do baráže. Tím pádem zažijí vůbec nejdelší možnou sezonu, jaká byla v "předsezónní nabídce." Soupeřem Zelenobílých bude Opava, která se díky podařené sérii zápasů bez porážky vyšvihla až na barážové pozice. Z nich ji nevystrnadila ani závěrečná porážka 1:3 s Vlašimí. Svěřenci trenéra Romana Westa absolvovali FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU v silně pozměněném složení kádru. Výraznějšího prostoru se dočkali mladí hráči, kteří v první lize nastupovali jen na pár minut.

Nakonec nejlepším střelcem Opavy byl s devíti góly obránce Matěj Helešic. Neznámou tváří není již brankář Tomáš Digaňa, který nevynechal ani minutu. Novými tvářemi pro fanoušky jsou Samuel Šigut, Denis Darmovzal a Jiří Janoščín. Z prvoligového týmu zůstali v kádru Jan Žídek a Joss Didiba.

Opava - Bohemians 1:1 (1:0)
Opava - Bohemians 1:1 (1:0)
Očekávání od prvního utkání prozradil asistent trenéra Ivan Hašek: "Je to první zápas, který může být nervózní. Musíme se hlavně soustředit na nás samotné, pokusit se v prostředí soupeře vstřelit nějaký gól a předvést dobrý výkon, abychom na něj mohli v neděli navázat."

Poodkryl i silné stránky soupeře: "Směrem dopředu disponuje Opava šikovnými hráči. Pokud dostanou prostor, umí udržet balon ve vlastním moci a jsou nebezpeční. Zároveň se ale soupeř umí prosadit po standardních situacích."

K uchování prvoligové příslušnosti má Bohemka dvě utkání: "Dalo by se říct, že je to jeden sto osmdesáti minutový zápas. Je potřeba na tohle myslet. I kdyby se měla na začátku stát nějaká chyba, bude dostatek času ji napravit a vývoj zvrátit. Je potřeba, abychom byli trpěliví a udělali maximum pro úspěšný konec."