Do odvety s těsným náskokem

Bohemka neodehrála ve Slezsku povedený zápas, ale i tak dokázala zvítězit.

Do odvety s těsným náskokem

Do prvního barážového klání nastoupila Bohemka ve shodné základní jedenáctce, s níž v sobotu porazila Karvinou. Prostor v brance byl tedy znovu svěřen Valešovi a v obranné trojici po bocích Křapky nastoupili Krch s Vondrou. Pozice halfbeků pak patřily Dostálovi a Kovaříkovi. Střed záložní řady obsadili Květ s Petrákem, před byl ještě Hronek. I tentokrát na hrotu útoku spolupracovali Puškáš s Chramostou. Do prvního zakončení se dostala Bohemka. Od rohového praporku centroval Květ a našel Puškáče, avšak forvard Bohemians v záklonu hlavičkoval nad branku.

Záhy už se síť rozvlnila. Dobrým presinkem získali Klokani míč při domácí rozehrávce. Dostál si po obrání Janoščína narazil s Chramostou a krásně pocukroval míč na Květa, jenž už jen nastavil hlavu a přesně umístil balon k levé tyči.

Opava - Bohemians
Opava - Bohemians
Opavu výrazně hnalo domácí publikum a domácí se jim chtěli na hřišti odvděčit. Centr ze strany dokázal před Pikulem odvrátit Křapka a po zaváhání defenzivy Bohemians střelu Šiguta z úhlu zablokoval tentýž obránce Klokanů. V končící osmnácté minutě pak Pikul zpoza šestnáctky vyzkoušel Valešovu pozornost, ale brankář Klokanů ránu doprostřed branky lapil.

Velkou šanci si Opava vytvořila o deset minut později. Šigut se na levé straně defenzivy Klokanů ujal míče a propletl se s ním až do šestnáctky. Od brankové čáry přihrával pod sebe do vyložené pozice Ratajovi, jenže útočník Slezanů naštěstí pálil za malým vápnem nad branku Bohemky a stoprocentní příležitost zahodil.

V jednominutovém nastavení si do šestnáctky ze strany navedl Šigut. Naštěstí ránu dokázal ve skluzu zablokovat Křapka. Když Bohemka přežila bez úhony na zdraví i následný rohový kop, skončil první poločas za jejího jednogólového náskoku.

Po přestávce si diváci na šanci museli počkat. Nebezpečně pálil deset minut po úvodním hvizdu druhého dějství Pikul, ale svižná rána prolétla kolem levé tyče až do zámezí. Další situace před brankou Valeše už vzbudila větší vzruch. Po "žlutém" faulu Kovaříka zahrávali domácí standardní situaci ze strany. Kroucený centr Helešice nakonec skončil na levé tyčce a Celba nedokázal zareagovat na odraz balonu, a tak zakončil nedůrazně mimo tři tyče. V černých dresech hrající Klokani se zakončení dočkali až deset minut před koncem, ale Jindřiškova rána letěla nad branku.

Opava - Bohemians
Opava - Bohemians
Opava se snažila dostat se znovu na dostřel branky Bohemians. Těsně před začátkem nastaveného času se po Bílkově prostrčení dostal do palebné pozice obránce Celba. Dostal se už z výhodného úhlu a svým pokusem nakonec branku netrefil. Nad rámec devadesáti minut byly nastaveny tři minuty, během nichž se ještě zapotili nejen Klokani na hřišti. Střídající Ščudla prudce odcentroval do šestnáctky, na míč nejprve nedosáhl Kramář a na zadní tyči ve skluzu střílel Kopečný. Nohu ovšem nedokázal nastavit tak, aby balon od ní zamířil do branky. Do statistik tedy přibylo další zakončení mimo tři tyče. Domácí ještě zahrávali jeden roh. Po odvráceném centru se ještě k poslední střele dostal Macháček, úspěšný ale nebyl.

Bohemians zvládli první barážové utkání na "horké" půdě Opavy a do odvety půjdou s těsným náskokem.