Květ: Doma musíme podat daleko lepší výkon

Čtvrteční barážové klání v Opavě okomentoval Roman Květ.

Květ: Doma musíme podat daleko lepší výkon

Zápas v Opavě hodnotil jediný střelec Roman Květ. Záložník Klokanů mluvil o kvalitě soupeře, ale mnohem více o výkonu Klokanů.

Barážový dvojzápas je pro nás něčím novým. Co jsme od něj očekávali?
Konkrétně já už jsem ho hrál jednou s Příbramí, takže to úplná novinka nebyla. Nějakou zkušenost už s baráží mám. U takových zápasů lze jen těžko předvídat, jaké budou. Stojí proti vám soupeř z druhé ligy. Kvalita může být různá. Viděli jsme, že Opava ji má. Pokud bychom k odvetě přistoupili stejně, jako k tomu prvnímu utkání, nemáme vůbec nic ve svých rukách. Doma musíme podat úplně odlišný výkon.

Utkání pro nás začalo naprosto skvěle…
Začátek se nám povedl. Na Opavu jsme vlétli a hráli dle našich plánů. Povedlo se nám dát gól, ale vypadalo to, že nás spíš zarazil. Couvli jsme dozadu, nechali Opavu hrát a vymstilo se nám to. Zaplaťpánbůh jsme utkání nakonec zvládli a do odvety si vezeme jednobrankový náskok.

Čím to bylo, že nás Opava zatlačila?
Asi do toho šlápli. Zase ale z té druhé strany, my jsme jí dali prostor, aby se mohla ukázat a využít nějakých svých předností. Je to takové oboustranné. Oni sice přidali, zároveň jsme my ubrali.

Bylo tvé gesto v prvním poločase vyvrcholením toho, co se na hrací ploše dělo?
Určitě ano. Byli jsme všude daleko a Opava si z nás dělala dobrý den. Na hřišti mě to ohromně štvalo, protože proti druholigovému soupeři bychom měli my být favorité. Dění na hrací ploše tomu bohužel neodpovídalo.

Opava - Bohemians
Opava - Bohemians
Co se dělo v kabině o poločasové přestávce?
Řekli jsme si přesně ty věci, s nimiž jsme nebyli spokojeni a chtěli naše nedostatky napravit. Ve druhé půli jsme na soupeře vylezli vysoko, nenechali je hrát a nějak nám to fungovalo. Když měli méně času, nevěděli si už tolik rady. Druhý poločas už byl v našem podání lepší.

Opava disponuje mladými hráči. Může se na nich tíha takového zápasu podepsat?
Možné to samozřejmě je. Ten čtvrteční zápas ovšem takový případ nebyl. Hráli sebevědomě a uvidíme, s čím přijedou v neděli k nám.