V neděli na fotbal do Ďolíčku

Bohemka v neděli odpoledne vkročí do odvety s jednogólovým náskokem.

V neděli na fotbal do Ďolíčku

První barážové klání ve čtvrtek Bohemka zvládla po výsledkové stránce. Do domácí odvety vstoupí s těsným náskokem, který zajistil rozhodující trefou Roman Květ. Nic ale není hotového. Nedělní duel slibuje znovu napínavou bitvu. Při ní už budou domácím týmem Bohemians, kteří se budou moci opřít o podporu fanoušků. Opava se v prvním zápase ukázala v dobrém světle a potvrdila, že její jarní jízda nebyla náhodná. 

Ve čtvrtečním duelu vítězila Bohemka v soubojích, jichž vyhrála 119. V defenzivě podal spolehlivý výkon Jan Vondra, který si připsal čtrnáct zisků míče, osmnáct vyhraných soubojů a navrch i tři úspěšné driblinky. Pozadu nezůstal ani jeho kolega z obrany Antonín Křapka. Zimní posila slavila úspěch rovněž v soubojích, konkrétně v deseti. V dresu Opavy podal aktivní výkon Dominik Šigut. Ze sedmi pokusů v souboji jeden na jednoho uspěl třikrát a vytvořil jednu velkou šanci pro Rataje. Uprostřed hřiště se předvedl David Macháček. V červnu dvaadvacetiletý záložník přerušil osm akcí Klokanů, čtrnáctkrát na nich získal balon a rozdal téměř padesát přesných přihrávek.

K prvnímu utkání se vrátil asistent trenéra Ivan Hašek: "Věděli jsme, v čem spočívají silné stránky Opavy. Nechali jsme ji ale hrát, což hrálo do jejich not. Jakmile má možnost a prostor, umí toho využít a dostávat se do nebezpečných situací."

Opava - Bohemians 0:1 (0:1)
Opava - Bohemians 0:1 (0:1)
Vyjmenovával i nedostatky Klokanů: "Pozdě jsme dostupovali hráče Opavy a dále na ně i pomalu reagovali. Tyhle věci musíme do nedělního zápasu zlepšit a počínat si v nich lépe."

Na závěr připomněl sílu Opavy v domácím prostředí: "Když se podíváme na jejich výsledky, tak se přesně ukazuje, jakou sílu doma mají. Na svém stadionu na jaře ani jednou neprohráli. Venku to pro ně teď bude něco jiného. Věřím, že nám znovu fanoušci pomůžou a dotáhneme závěrečný zápas do šťastného konce."