Sezona končí výhrou a úspěšnou záchranou

Bohemka zvládla baráž dvěma výhrami s čistým kontem.

Sezona končí výhrou a úspěšnou záchranou

Do posledního utkání sezony udělali trenéři v sestavě celkem tři změny. Dotkly se obranné trojice, kde místo Krcha nastoupil Köstl a zařadil se vedle Křapky s Vondrou. Místo v brance tradičně patřilo Valešovi a posty halfbeků Dostálovi a Kovaříkovi. Druhou změnou bylo nasazení Jindřiška doprostřed zálohy vedle Květa. Dnes Klokani nevyrukovali s dvěma klasickými útočníky, nýbrž podhrotovými záložníky. Těmi byli Beran s Hronkem, kteří podporovali forvarda Chramostu.

V úvodních minutách zabrnkala Opava na nervy Klokanů. Helešicův centr stihl Vondra odvrátit na roh před Ratajem. O jeho rozehrávku se postaral Helešic a míč vypadl před Žídka, zkušený stoper nebyl na zakončení připravený, a tak jeho slabý pokus bez problémů zablokoval Jindřišek.

Bohemka si pomohla standardní situací. Centr Kovaříka od sektoru A1 prodloužil na přední tyči Chramosta. Hostující obránce Didiba sice přihrávku vystihl, jenže míč odvrátil pouze před Köstla. Obránce Klokanů si balon zastavil a následnou střelou skrz shluk těl rozjásal vedoucí trefou fanoušky v ochozech.

Bohemians - Opava
Bohemians - Opava
Záhy poslal Kovařík před branku další centr. Do koncovky se tlačil jiný obránce, tentokrát šlo o Vondru, ovšem v těžké pozici nezamířil hlavou mezi tři tyče. Pár minut před poločasovou pauzou si velkou šanci vytvořili Klokani. Před střídačkami Jindřišek obral o balon Darmovzala a krásným pasem vyslal vstříc hostující brance Kovaříka. Levonohý univerzál si podržel na zádech dotírajícího Celbua pálil křížem k pravé tyči. Proti střele vytáhl fantastický zákrok brankář Digaňa, když ji levou nohou vykopl na rohový kop.

Zkraje druhé půle pálil střídající Kopečný, jenže ne natolik důrazně, aby si se střelou neporadil Valeš. O malý moment později střílel Pikul z hranice šestnáctky a brankář Bohemky se musel vytáhnout, aby u své pravé tyče štiplavou ránu vyrazil na roh. Ten rozehráli hosté nakrátko a podruhé během krátké chvíle zkoušel štěstí Pikul. Kroucená rána nakonec orazítkovala břevno branky Bohemians.

Ve druhém poločase útočili Zelenobílí na kotel a chtěli společně oslavit druhou branku. Blízko k ní měli před uplynutím hodiny hry. Dostál měl míč v moci u rohového praporku a pěkným centrem posadil balon na hlavu Hronkovi. Záložník Klokanů se pověsil do vzduchu, jenže o pár čísel minul levou tyč branky Opavy. Do další příležitosti se hnali hosté. Nabídku Kopečného od hlavní tribuny prodloužil Helešic pro Macháčka. Opavský středopolař ve skluzu zakončil mimo branku Zelenobílých. Ti odpověděli dělovkou Chramosty z úhlu, jíž ztlumil v rukavicích Digaňa.

Pak se už Klokanům ulevilo. Dostál sebral nákop brankáře Digaňi a obloučkem za defenzivu ho přenesl na Hronka. Ten se vyhnul ofsajdovému postavení a přiťukl Chramostovi. Útočník Bohemky si míč převzal do šestnáctky, podíval se na postavení gólmana a zkušeně střelou k pravé tyči zvýšil náskok.

Bohemians - Opava
Bohemians - Opava
V podání hosta z Jablonce nemuselo zůstat pouze u jedné trefy. Vzápětí si totiž za pokutovým územím rovnal míč na střelu znovu, tentokrát cíl netrefil a rána prolétla do zámezí. Podílel se ovšem na akci, která vedla k dalšímu gólu. Uprostřed hřiště nahrál doprava Dostálovi a pravonohý obránce na přední tyči našel Hronka. Jemu se sice povedlo potřetí prostřelit Digaňu, radost se nakonec ukázalo jako zbytečná. Asistent na pomezí signalizoval ofsajd, a tak nadále platilo dvoubrankové vedení Bohemky.

A takový stav vydržel na ukazateli skóre až do závěrečného hvizdu. Po něm Klokani po zásluze oslavili s fanoušky záchranu, které dosáhli díky dvěma vítězstvím v baráži.