Köstl: Cítíme obrovskou úlevu

Vítězství nad Opavou a jistotu záchrany okomentoval Daniel Köstl.

Köstl: Cítíme obrovskou úlevu

Závěrečné utkání zhodnotil obránce Daniel Köstl. Pondělní oslavenec čtyřiadvacátých narozenin nemluvil pouze o nedělním utkání, ale celém dvojzápase, podpoře fanoušků i celé sezoně.

Konečně máme jistotu prvoligové příslušnosti pro následující ročník. Jak se cítíš?
Je to pro nás obrovská úleva. Z nás všech teď ten obrovský stres spadl. Šli jsme si za splněním cíle od začátku dvojzápasu a myslím si, že nám to vyšlo dle představ. Soustředili jsme se na týmovost a neříkám to jen jako nějakou frázi. Za poslední měsíc jsme se dost zvedli, přistupovali k zápasům správně a nyní se nám dostavila i kýžená odměna.

Vstřelil jsi vítězný gól...
Nabíhal jsem na rohový kop jako pokaždé, neudělal jsem něco výrazně jinak. Míč ke mně spadl a podařilo se mi vcelku rychle zareagovat. Rychle jsem si balon zastavil a snažil se ho uklidit alespoň trochu k tyči, protože při takových situacích bývá střed branky většinou ucpaný. Nějak moc ho slavit nebudu. Jsem týmově založený. Je to samozřejmě hezký moment, ale hlavně jsem rád, že jsme to zvládli jako tým. Dám si nějaké pivko, odpočineme si a pak před námi bude zase dost práce.

Dvacet minut před koncem jsme vedli 2:0 a atmosféra na stadionu nepřipomínala bitvu o záchranu. Bylo těžké v hlavě něco nepodcenit?
Troufnu si říct za všechny kluky, že jsme tohle vůbec v hlavě neměli. Na této úrovni hráč ani nesmí dopustit, aby mu myšlenky tohoto charakteru prolezly hlavou. Jeli jsme pořád na sto procent a chtěli přidat i další góly. Jeden nám ještě nebyl uznán. Povedlo se nám uhrát vzadu nulu, ačkoliv si Opava nějaké šance vytvořila. Patří jim respekt a o ligu bojovali asi zaslouženě.

Lámalo se utkání i na začátku druhé půle, kdy hosté měli nějaké příležitosti a trefili navíc břevno?
Pokud bychom tyto situace nepřežili bez inkasované branky, utkání by samozřejmě pokračovalo jinak. V prvním utkání byla Opava lepší, ovšem rozhodují vstřelené góly a my byli produktivnější. Z tohoto pohledu je naše konečné vítězství zasloužené.

Bohemians - Opava 2:0 (1:0)
Bohemians - Opava 2:0 (1:0)
Utkání sledovala nejvyšší návštěva za celou sezonu...
Fanouškům chci ohromně poděkovat. Nejen za tenhle zápas, ale celou sezonu. Neviděl jsem rozdíl, jestli jsme hráli dobře, nebo špatně. Chodili nás neustále podporovat a věřím, že budou pokračovat nadále. My budeme pochopitelně chtít naše výkony zlepšit. Snad budou chodit na stadion ještě raději.

Jak se díváš zpětně na celou sezonu?
Rozhodně se za ní nemůžeme ohlížet v pozitivním duchu. Byli bychom hloupí. Musíme se z ní ponaučit, nedělat chyby vzadu a naopak dávat góly vepředu. V posledních zápasech jsme udrželi i několik čistých kont. Z mého pohledu obránce je to určitě plusové.