Sezona 2021/2022 v číslech

Přinášíme statistický souhrn uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY. 

Sezona 2021/2022 v číslech

Dnes už není fotbal pouhým sportem. Dostal se mnohem dále, a tak není žádnou novinkou, že kromě samotných zápasů jsou bedlivě sledovány i statistiky jednotlivých hráčů. Souhrn celé sezony přinášíme nyní.

Začneme ovšem těmi týmovými. V lize odehrála Bohemka celkem 37 zápasů, nastřílela 48 gólů a 61 jich inkasovala. Právě defenziva byla nejčastěji probíraným tématem nejen ve fanouškovské komunitě Bohemians. Především zápasy s týmy okupující přední příčky se během podzimní části navzdory očekáváním proměnily v nekalé vzpomínky. Zlepšení nastalo po zimní přestávce, kdy se povedlo i čtyřikrát udržet čisté konto.

Co se týče střelců, tak zde se hráč Bohemky dostal přes deset vstřelených branek. Je jím David Puškáč, když nastřílel jedenáct gólů. Co víc, dokonce se v tabulce ligových střelců vyšplhal na skvělé šesté místo. Naposledy se podobný počin vydařil Patriku Schickovi. Současná hvězda německého Leverkusenu sice dala "jen" osm gólů, ale i tak se vměstnal do společnosti nejlepších ligových kanonýrů. Sedm gólů ještě nastříleli Jan Chramosta s Petrem Hronkem. Pětkrát skóroval Roman Květ, třikrát Matěj Koubek a Daniel Köstl. Po dvou přesných trefách přidali Martin Dostál, Ibrahim Keita, Daniel Krch a Tomáš Necid. Jednu branku mají ve statistikách zapsanou Jan Kovařík, Antonín Křapka a Ondřej Petrák. Nejvíce asistencí nastřádal Roman Květ, a to konkrétně šest. Střední záložník má na svém kontě i 37 přihrávek do gólové šance, což je třetí nejvyšší počet v lize a jen o tři méně oproti Ewertonovi, lídrovi této statistiky.

Prostějov - Bohemians 0:4 (0:0)
Prostějov - Bohemians 0:4 (0:0)
Zajímavost nalezneme v počtu faulů. Ve skončené sezoně napáchali Klokani celkem 483 nedovolených zákroků. I když se jedná o čtvrtý nejmenší počet za posledních šest sezon, byli Bohemians pátým nejčastěji faulujícím týmem v lize. Červenou kartu viděl hráč Bohemky (jmenovitě Petr Hronek) pouze jedinkrát, v čemž jsou Zelenobílí pro změnu zase "nejslušnější."

V MOL Cupu došla Bohemka až do čtvrtfinále. Po dokončeném ročníku ale zůstalo v platnosti, že se zařadila s dvanácti góly do trojice nejgólovějších týmů poháru. Konkrétně po bok Sparty a Jablonce. Rozdíl ve skóre měla nejvýraznější (+10), neboť inkasovala pouze dvě branky od Hradce, které bohužel rozhodly o vyřazení před branami semifinále.