Béčko zaslouženě porazilo rezervu Pardubic

Dva góly během šesti minut rozhodly o zisku tří bodů pro Bohemians.

Béčko zaslouženě porazilo rezervu Pardubic

Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka se vrátili zpět do domácího prostředí, kde se utkali s B týmem Pardubic. Prostor mezi tyčemi hájil Kouba, před nímž nastoupila obranná čtveřice. Zprava Lehovec, uprostřed Filip Dostál s Matějem Kadlecem, vlevo poté Jirsa. Ve středu hřiště operoval vedle Mareše s kapitánskou páskou Patrik Vala. Jeho bratr Denis zaujal pozici na kraji záložní řady. Ten druhý patřil Havránkovi, mezi nimiž byl Koutský a na hrotu útoku Ugwu.

Už po pár minutách mohli Zelenobílí zvedat ruce nad hlavu. Lehovec si vyběhl ze shluku těl, čímž se uvolnil a Jirsův centr od rohového praporku cpal na branku. Brankář se zkušenostmi z nejvyšší soutěže, Jiří Letáček, u své levé tyče míč konečky prstů vyškrábl. Dobré předvídání prokázal Matěj Kadlec, když byl u míče jako první, dopravil ho do sítě a Bohemka vedla.

Na druhé straně se naskytla příležitost pro hosty. Rezek se u brankové čáry zbavil Jirsy a z rohu malého vápna řešil situaci ránou na přední tyč, jenže rozvlnil pouze boční síť.

Této neproměněné šance záhy litovaly Pardubice dvojnásobně. Po autovém vhazování hostů získal dobře míč Koutský, od rohového praporku nahrál pod sebe do šestnáctky Havránkovi. Rychlonohý záložník ještě přiťukl Patriku Valovi, jenž na sobě nedal znát, že původem je jeho místo v obraně, a nádhernou trefou do šibenice zpoza šestnáctky zvýšil náskok.

Vedení chtěli Klokani zvýšit a uniknout nástrahám Csaplárovy pasti. Další šanci si vytvořili před třicátou minutou utkání. Mareš zahrál standardní situace ze středu hřiště pasem do šestnáctky na Denise Valu. Bratr střelce druhé branky se sice po zpracování dostal do úhlu, situaci ale dokázal výborně vyřešit zpětnou přihrávkou na Havránka, který pálil na zadní tyč, skvělý zákrok brankáře Letáčka zamezil další radosti Bohemians.

Bohemians B - Pardubice B
Bohemians B - Pardubice B
V podání mladého Havránka to ale nebylo vše. Vzápětí totiž měl míč v moci znovu Denis Vala a přiťukl mu míč. Tentokrát pálil krajní záložník po jednom doteku do šestnáctky mnohem razantněji, dělovku na přední tyči zvládl vytěsnit na roh brankář Pardubic. O jeho exekuci se znovu postaral Jirsa a centrem přesně posadil míč na hlavu Patriku Valovi, ten se podruhé v utkání neradoval, protože míč poslal těsně vedle levé tyče. Podobným způsobem zkoušel před Koubou štěstí Dominik Mareš, bývalý hráč Klokanů. Z levé strany Bohemians odcentroval Miláček a na penaltovém puntíku se pověsil do vzduchu zmiňovaný Mareš. Jeho zakončení ovšem branku Marka Kouby minulo.

Před poločasovou pauzou viděli přítomní diváci ještě další šanci v podání domácího týmu. Jirsa prostrčil balon na roh šestnáctky Ugwovi. Nigerijský forvard si míč připravil do střelecké pozice, kroucený projektil nigerijského forvarda nakonec prolétl kolem levé tyče do zámezí. První dějství i tak skončilo s relativně poklidným vedením Bohemians.

Po přestávce příležitostí ubylo a Zelenobílí si hlídali své vedení. V pětašedesáté minutě vyrazil do rychlé protiakce Lehovec, dostal se bohužel do úhlu a přihrávku pod sebe sebral Letáček. O chvilku později se zase připomněly Pardubice. Do šestnáctky s balonem pronikl Štichauer a servíroval ho pod sebe Vítovi. Proti němu skvěle vyběhl Kouba a ještě než hostující záložník dokázal vystřelit, sebral mu míč od nohou.

Další výraznější šanci Klokani už svému soupeři nedovolili a doma zaslouženě zvítězili. Už v sobotu zamíří k dalšímu třetiligovému zápasu na hřiště Přepeř, třetího týmu soutěže.