B tým svůj poslední venkovní zápas prohrál

V Chlumci rozhodl jediná branka z prvního poločasu.

B tým svůj poslední venkovní zápas prohrál

Uprostřed týdne vyrazil B tým do Chlumce, kde odehrál třicáté kolo ČFL. Doplnili ho i čtyři hráči z U19. Jeden z nich, Ondřej Damašek, nastoupil v základní sestavě. Konkrétně na pravém kraji defenzivy. Ve stoperské dvojici opět spolupracovali Filip Dostál s Matějem Kadlecem a na levém beku byl Jirsa. Potřetí v řadě hájil branku Klokanů gólman Kouba. Střed pole obsadili Patrik Vala s Marešem, před nimiž patřila pozice "desítky" netradičně Farkašovi. Na krajích zálohy byli Havránek s Hlinákem a v útoku Ugwu.

Chvilku po úvodním hvizdu se první šance naskytla domácímu Chlumci. Na levé straně Klokanů postupoval s míčem Finěk, jeho centr do šestnáctky si našel Bastin. Přízemní střelu silného útočníka dokázal brankář Bohemky zlikvidovat. O necelých deset minut později si tentýž hráč Chlumce zpracoval křižnou přihrávku a pálil znovu, výborný reflexivní zákrok ukázal Kouba, jenž nepříjemnou ránu vyrazil. Následoval bohužel přímý kop zpoza šestnáctky. Exekutor Čáp prostřelil zeď a poslal Chlumec do vedení.

Pár minut po první brance utkání si znovu zopakovali spolupráci Finěk s Bastinem. První jmenovaný opět centroval do pokutového území, kde Bastin využil svých předností a hlavou zakončil. Na brankové čáře gólman Bohemky tento střelecký pokus lapil.

Zelenobílí hru vyrovnali a vytvořili si příležitost na srovnání. Vše začalo ve vlastní šestnáctce, kde přerušil domácí akci Dostál a posunul na Hlináka. Záložník Bohemians narýsoval přesnou přihrávku do středu hřiště na Farkaše, který vysunul do úniku Ugwa. Nigerijský forvard postupoval na branku ze strany, ovšem bohužel střelu k levé tyči skvěle vyrazil brankář Brát.

O další nebezpečí se postaral Bastin. V tomto případě centroval před branku, balon se odrazil k Labíkovi, jehož střelu ve skluzu zablokoval na roh Kadlec. První poločas skončil těsným vedením domácích.

Zkraje druhé půle měli Bohemians blízko ke srovnání. Marešovu přihrávku od rohového praporku přepustil Vala dobře Havránkovi, který bohužel netrefil balon ideálně a ránu zablokoval Havel. Následně se Mareš dostal k dalšímu centru. Při výběhu ho minul brankář Chlumce, jenže jeho spoluhráči dokázali odkopem nebezpečí uhasit. Domácí ovšem také zahrozili. Centr od rohového praporku prolétl až na zadní tyč k Samkovi, proti jehož ráně se u své pravé tyče vyznamenal Kouba, kterému se podařilo ji vytěsnit na další roh.

Na hrací plochu se dostal také mladý útočník Müller a za chvilku dal o sobě vědět. Poblíž rohového praporku napadal Havla, sebral mu míč, a tak chlumeckému zadákovi nezbývalo nic jiného, než dravého útočníka faulovat. Standardní situaci rozehrál centrovaným míčem do šestnáctky Farkaš, ve skrumáži hráčů se balon nakonec odrazil k brance. Radost Klokanům překazil brankář Brát, jenž fantasticky střelu s vypětím všech sil vytěsnil.

Zelenobílí usilovali o vyrovnání i nadále. Kadlec v závěru základní hrací doby servíroval míč do pokutového území. Brankář Chlumce jen s problémy pod břevnem balon prodloužil pryč z vlastní šestnáctky. Chlumec se v nastaveném čase dostal do protiútoku, na jehož konci vybíhající Kouba fauloval Tomáše Labíka. Hlavní rozhodčí dlouho neotálel a nařídil penaltu. Míč si vzal Jan Labík a ukázal nepovedený pokus o "vršovický dloubák." Balon skončil na břevně a vedení Chlumce zůstal jednobrankové.

Ve zbývajících desítkách vteřin Bohemka bohužel vyrovnat nestihla, a tak poslední venkovní utkání této sezony prohrála.