Fotbalistky Bohemians postoupily do vyšší soutěže

V baráži o ČFLŽ Klokanky porazily Jílové ve dvojutkání 7:0.

Fotbalistky Bohemians postoupily do vyšší soutěže

Klokanky z týmu žen DFK Bohemians 1905 mohou slavit. Suverénní jízdu českou divizí C předvedly také v nastavbové části a třešničkou na postupovém dortu byla zvládnutá baráž s FC Jílové. V příští sezoně tak uvidíme zelenobílé reprezentantky ve třetí nejvyšší soutěži žen v České republice.

V základní části Divize C ženy Čechy sehrály hráčky Bohemky 14 zápasů a ztratily pouze dva body za jednu remízu. Třináct dalších zápasů vyhrály. V nadstavbové části této soutěže pokračovaly v nastaveném trendu a připsaly si dalších 7 výher. Celkem mají tedy v sezoně bilanci 20-1-0 při skóre 215:14 se ziskem 61 bodů.

Ženy postoupily do ČFLŽ.
Ženy postoupily do ČFLŽ.
Za tuto jízdu si vysloužily účast v baráži o postup do České fotbalové ligy žen. V té se jejich soupeřkami staly fotbalistky FC Jílové, které o šest bodů vyhrály vedlejší Divizi B ženy Čechy před AFK Slavia Malešice. První zápas na hřišti Jílového Klokanky vyhrály vysoko 5:0, sobotní domácí odveta v Uhříněvsi skočila také vítězně pro zelenobílé barvy v poměru 2:0. V příští sezoně si tedy DFK Bohemians 1905 zahrají Českou fotbalovou ligu žen.

"Dva roky jsme tvrdě pracovali na složení nového týmu tak, aby fungoval v rámci docházky na tréninky, přístupem k zápasům, motivací uspět, vytvořením party, a to vše se konečně propojilo do vytoužené odměny," řekla pro klubový web manažerka dívčího klubu Regina Pourová. "Postup byl pro nás prioritou a je nádherné, že to holky dokázaly, za což jim patří velké poděkování, jak k celé sezoně přistoupily a táhly za jeden provaz. Musím vyzdvihnout hlavní článek úspěchu, kterým je bezpochyby hrající trenérka Ingrid Boušková, která všemu dala řád a hráčky ji respektují. Postupem naše cíle nekončí a koukáme dále i proto, abychom vytvořili kvalitní základy pro další generace našich dorůstajících hráček," doplnil pocity z postupu šéftrenér DFK Bohemians 1905 Luboš Molhanec.

Holky, gratulujeme k postupu a přejeme do nové sezony spoustu vítězných utkání. Děláte nám radost.