Úspěšná sezona pro mládež Bohemians

Hned tři dorostenecké týmy ovládly své soutěže a dva z nich čeká baráž o postup.

Úspěšná sezona pro mládež Bohemians

O víkendu byly dohrány na tuzemských trávnících neprofesionální a mládežnické soutěže. Pro Bohemians se uplynulá sezona jeví jako úspěšná, neboť hned tři dorostenecké týmy obsadily ve své soutěži první místo. Povedený ročník má za sebou i kategorie U14.

U19 - Česká liga dorostu U19, skupina A

Nejstarší dorost pod vedením kouče Michala Petrouše zakončil Českou ligu dorostu na prvním místě s osmibodovým náskokem na druhou Viktorii Žižkov. Dominanci Bohemians potvrzuje i skóre, neboť se 105 vstřelenými brankami patří ofenziva jednoznačně k té nejlepší. Z pohledu defenzivy inkasovali Klokani 31 gólů, což je nejméně ze všech týmů. Ve třiceti zápasech nepoznali hořkost porážky v šestadvaceti případech, když si připsali dvaadvacet výher a čtyři remízy. Zbylé čtyři zápasy skončily prohrou Bohemians. Po konečném zúčtování ale tyto neúspěchy Klokany výrazně mrzet nemusí.

Opravdový závěr sezony mají svěřenci Michala Petrouše ještě před sebou. Ziskem prvenství v základní části si totiž zajistili účast v barážovém dvojutkání. Proti pražské Dukle, vítězi druhé skupiny, budou bojovat o postup do Celostátní ligy dorostu.

1. zápas: CU Bohemians Praha - FK Dukla Praha (23. června, čtvrtek, 10:30, Praha - Uhříněves)
2. zápas: FK Dukla Praha - CU Bohemians Praha (26. června, neděle, 10:15, Praha - Suchdol)


U18 - Česká divize dorostu, skupina C

Další z dorosteneckých týmů nezůstal za svými staršími spoluhráči pozadu, alespoň dle umístění. Tým trenéra Romana Bednáře byl ve své soutěži ještě dominantnější. Českou divizi dorostu ovládl se ziskem 76 bodů. Na nejbližšího pronásledovatele, Cidlinu Nový Bydžov, měl náskok 18 bodů. Ve třiceti zápasech nastříleli Klokani 131 gólů a obdrželi jich pouze 27. Nejvýraznější výhru zaznamenala Bohemka v březnu proti Slavoji Vyšehrad, který porazila vysoko 8:0.

Také tento výběr Bohemians čeká v příštích dnech barážový dvojzápas. V něm budou usilovat o postup do České ligy dorostu proti Tempu Praha. I v případě úspěšné baráže by se nakonec postup konat nemusel. Ovšem jen v případě, pokud by kategorie U19 nezvládla baráž s Duklou.

1. zápas: CU Bohemians Praha - FC Tempo Praha (23. června, čtvrtek, 17:00, Praha - Loko Vršovice)
2. zápas: FC Tempo Praha - CU Bohemians Praha (26. června, neděle, 10:00, Praha - Lhotka)


U17 - Česká liga dorostu U17, skupina A

Mladší dorostenci obsadili v České lize dorostu bronzovou příčku. O dva body zůstala za B dorostem Slavie, dalších pět je dělí od první Viktorie Plzeň (rovněž B dorost). Právě na jejím hřišti v předposledním kole Bohemka padla, a tak bylo o vítězi soutěže jasno. Na další pronásledovatele už měli tým od Botiče komfortní náskok, protože čtvrtý Motorlet nasbíral oproti němu o třináct bodů méně. Soutěž zakončila Bohemka s bilancí 23 výher, 3 remíz a 4 porážek.

U16 - Česká divize dorostu U17, skupina C

Poslední z dorosteneckých týmů se mohl po posledním utkání radovat z celkového vítězství v soutěži. Je nutné poznamenat, že jeho počínání v uplynulé sezoně patřilo k těm nejsuverénnějším. Tým trenéra Daniela Kordy dovedl do vítězného konce 28 zápasů. Dále si Klokani připsali po jedné remíze i porážce. Jediným přemožitelem je RMSK Cidlina Nový Bydžov, kde Bohemians padli čtyři kola před koncem. V domácím prostředí tak Zelenobílí nepoznali pocit porážky. Celkový počet vstřelených branek se vyšplhal až na číslo 191 a obdržených bylo 33.

U15 - Česká liga žáků U15

Od dorostů se přesuneme ke shrnutí žákovských kategoríí. Tým vedený trenérem Jaroslavem Maškem skončil na deváté pozici. Během sezony dvanáctkrát zvítězil, třináctkrát prohrál a pouze jedinkrát remizoval. Výsledkově nejlepší období zažili Klokani v dubnu a květnu. V tomto období slavili vítězství pětkrát po sobě a poskočili do klidnějších pater tabulky.

U14 - Česká liga žáků U14

Jiný průběh zažili mladší žáci, kteří okupovali během celé sezony přední příčky tabulky. Po podzimu byli třetí a na jaře zápolili se Spartou o první místo. Na začátku června bohužel padli ve vzájemné bitvě, následně remizovali v Pardubicích a padli s Českými Budějovicemi. Se ziskem 53 bodů skončili na pátém místě, přičemž dali 101 branek a 53 jich inkasovali.