Daniel Köstl podepsal novou smlouvu

Stoper prodloužil své působení v Bohemians o dva roky.

Daniel Köstl podepsal novou smlouvu

Další informací pro fanoušky Bohemians v tomto přestupovém okně je prodloužení smlouvy se stoperem Danielem Köstlem. Ta měla vypršet na Silvestra letošního roku, nově však bude trvat o dva roky déle.

Důrazný stoper s vizáží tvrďáka přišel do Ďolíčku v létě 2019 z pražské Sparty, jejímž je odchovancem. V první lize měl v té době zkušenost pouhých 99 minut, které odehrál na hostování ve Slovanu Liberec. V Bohemce se stal pravidelným hráčem sestavy trenéra Martina Haška staršího a v první sezoně nasbíral 22 startů, z toho 18x byl členem základní jedenáctky. Do povědomí fanoušků se dostal hned ve svém prvním utkání v Jablonci, kdy ve druhém poločase obdržel dvě žluté karty a následovalo tedy vyloučení a dvouzápasová stopka. "Dan Köstl pak neudržel nervy a orazítkoval pro nás zápas. Prohráli jsme 0:2, máme červenou kartu," komentoval tehdy zápas trenér Martin Hašek.

Dalších 20 zápasů si připsal o rok později a v právě skončeném ročníku FORTUNA:LIGY zaznamenal 30 startů. Další dva přidal v baráži s Opavou. Právě poslední sezona byla pro Dana nejlepší i z pohledu osobních statistik produktivity. Dokázal se totiž třikrát gólově prosadit, což jsou zatím jeho jediné prvoligové góly v kariéře. Ve statistikách první ligy má zapsané dvě trefy, ta třetí byla barážová, kdy v domácí odvetě v 17. minutě otevřel skóre zápasu a dodal tak trochu klidu na kopačky Klokanů. Nová smlouva vyprší 31. prosince 2024.

Dane, ať se Ti v Ďolíčku daří!