Vítězná přestřelka s Táborskem

Diváci viděli celkem osm branek, dvě penalty a výhru Bohemians. 

Vítězná přestřelka s Táborskem

Klokani se radovali hned poté, co diváci dorazili do areálu. Hůlkův pas za obranu sice brankář Zadražil dokázal odhlavičkovat. Jenže vyběhl mimo pokutové území, balon sebral Novák a z druhého doteku krásným přehozením zapsal první branku Bohemky.

Blízko ke druhému přesnému zásahu měl Hála. V šestnáctce zakončil efektně, branku Táborska ovšem minul. Po úvodní dvacetiminutovce udržel míč Mužík a rozjel protiútok Bohemians. Hru roztáhl doleva na Nováka, jenž na hranici šestnáctky prošel přes bránícího hráče a zvýhodnil nabíhajícího Valu. Obránce Klokanů se už nacházel ve vyložené pozici, bohužel svým projektilem přestřelil hostující branku. Před završením prvních třicetiminutovky měli Zelenobílí ještě jednu příležitost. Nový se ujal míče a přihrávkou do uličky našel Koubka. Útočník Klokanů měl míč na levé noze a pálil o pár metrů vedle pravé tyče.

Tentýž forvard se krátce poté prodral do další příležitosti. Tentokrát si proklestil cestu přes obránce, až se dostal na malé vápno, odkud mířil pod břevno, avšak bohužel prostor branky z těžké pozice přestřelil.

Zčistajasna přišlo srovnání. Lehovec ve vlastním malém vápně fauloval, a tak hlavní sudí nařídil pokutový kop. Směr střely exekutora Tolna brankář Bačkovský vystihl a dokonce si na míč i sáhl, ale cestě do sítě zabránit nedokázal. Záhy Tolno přiťukl Jansovi, jehož ránu zastavilo břevno.

Bohemians - Táborsko
Bohemians - Táborsko
První dějství přeci jen skončilo pro Bohemians vítězně. Znovu u toho byl Hůlka, který pasem za defenzivu Táborska hledal v náběhu spoluhráče. Míče se zmocnil Vala, zasekávačkou na střed se zbavil Alexandra a prudkou ránou k pravé tyči určil vítězství Klokanů v prvním poločase.

Do druhé půle nastoupila kompletně obměněná jedenáctka Bohemky. Uplynulo deset minut a pálil Bartek, který nastoupil v útoku, ale těsně mimo. K hlavičce se po rohovém kopu dostal i novic Vilotić. Zakončení srbského stopera zneškodnil na brankové čáře gólman Zadražil. Velkou šanci na srovnání se naskytla Táborsku dvacet minut před koncem. Přímý kop zpoza šestnáctky zahrával Javorek. Naštěstí pro Bohemians o malý kousek přestřelil branku.

Co se nepovedlo Javorkovi, to zvládl Mach. Na útočné polovině si narazil balon s Liepou a prudkou ránou z hranice velkého vápna srovnal stav duelu. za osm minut už se skóre měnilo znovu. K Bartkovi se v šestnáctce odrazil balon, čehož útočník Bohemky využil a prudkou střelou mezi nohy brankáře potřetí v zápase zařídil vedení pro Bohemians.

Gólové hody tímto góle zdaleka neskončily. Míč si za šestnáctkou navedl na střelu Varačka a svým pokusem k pravé tyči znovu stanovil remízové skóre. To se změnilo hned po chvilce. Kovařík si naběhl do šestnáctky, dostal se po centru i k zakončení, při němž ho fauloval hostující obránce. Možnost zahrávat pokutový kop tedy dostala i Bohemka. Míče se ujal Kovařík, který s přehledem přiblížil Klokany k výhře.

Těsný náskok v závěru ještě navíc pojistil důsledný Vrána, když se míč před brankou několikrát odrazil, ale mladý útočník ho přeci jen dokázal dopravit do sítě.

Utkání s Táborskem se nakonec změnilo v přestřelku, která skončila vítězně pro Bohemians.