Klokani podruhé v přípravě zvítězili

Na výhře se brankami podíleli Kovařík s Koubkem. 

Klokani podruhé v přípravě zvítězili

V samotném úvodu se přihrávka z levé strany Klokanů snesla k Balajovi. Hostující forvard se uz ocitl sám před brankou, jenomže Valeš skvěle vyběhl a obrovskou šanci zneškodnil. Bohemka odpověděla akcí, kterou vedl Mužík a prostrčil na Berana. Hbitý záložník hledal na zadní tyči Puškáče, avšak nejlepší střelec Klokanů uplynulé sezony na míč o kousek nedosáhl.

Pak Puškáč dobře udržel míč a přes Petráka balon přistál v moci Kovaříka. Ten ukázal to, v čem tkví jeho síla. Razantním centrem našel Mužíka, jehož střelu zvládli obránci Cracovia ztlumit, díky čemuž měl brankář Wilk lehčí práci a míč sebral.

Bohemians - Cracovia
Bohemians - Cracovia
O slovo se po dvaceti minutách hry znovu přihlásil útočník Balaj. V tomto případě zakončil patičkou, ale Valeš si střelu pohlídal. Následně už se radovali hosté. Siplak u postranní čáry nahrál pod sebe a Rakoczy přesnou střelou k pravé tyči poslal Cracovii do vedení.

Klokani mohli srovnat. Výborně získal na polovině hřiště míč Kadlec a uháněl s ním k brance. Bohužel se dostal z optimální pozice, a tak jeho přihrávku zvládli hosté srazit na roh. Ten rozehráli Bohemians nakrátko, načež centroval Dostál, útočník Puškáč ale hlavičkoval vedle.

První poločas ovšem přeci jen skončil remízovým výsledkem. Bohemka udržela míč uprostřed hřiště a po sérii krátkých přihrávek Beran obloučkem vyslal dopředu Mužíka. Letní posila naservírovala míč před branku, kam si naběhl Kovařík a ve skluzu usměrnil balon k levé tyči.

Do druhé půle Bohemians kompletně vystřídali celou jedenáctku. Jako první po přestávce hrozili hosté. Strózik si rovnal míč na střelu, jíž protáhl gólmana Bačkovského. Mezi novými hráči na hřišti byl i Zeman, který si o chvilku později seběhl do šestnáctky na přihrávku po rohovém kopu, svým pokusem ovšem branku přestřelil. Vzápětí Jindřišek zahrál obloučkem na Vilotiće a srbský obránce hlavou pod sebe sklepl pro Koubka. Útočník ve službách Bohemians ještě přiťukl Novákovi, proti jehož střele stihl vystoupit hostující obránce a zablokovat ji.

Bohemians - Cracovia
Bohemians - Cracovia
Rozhodnutí nastalo v začátku závěrečné čtvrt hodiny. Vrána šel dobře do souboje, a tak se balon po odkopu obránce odrazil přímo k Novákovi. Levonohý záložník nahrál doleva Vránovi, který si míč chvilku podržel, aby záhy nádherným rohlíkem na zadní tyči vybídl do šance Koubka. Ten nabídnou příležitostí nepohrdl a ve skluzu usměrnil balon do sítě a Bohemku poslal do vedení.

Ve zbývajících minutách zvládali svěřenci kouče Veselého držet hosty na distanc od vlastní branky. Cracovia to tak zkusila z dálky. Konkrétně Rapa, s jehož štiplavou ránou si nadvakrát poradil Bačkovský.

Více už svému polskému soupeři Zelenobílí nepovolili, a tak podruhé v přípravě zvítězili.