B tým dnes zahájil přípravu na novou sezonu

Klokani se sešli i s novým asistentem trenéra k prvnímu tréninku. 

B tým dnes zahájil přípravu na novou sezonu

Více než třítýdenní volno skončilo dopoledne B týmu Bohemians, který se po uplynutí dvou státních svátků sešel ke startu letní přípravy. Na jejím začátku využijí Klokani zázemí v Kolodějích, kde se budou připravovat až do příštího pátku. V sobotu se přesunou na první přípravné utkání do tréninkového areálu Uhříněves, kde od následujícího pondělí už zůstanou.

ZMĚNY V KÁDRU

Během letní pauzy došlo k několika změnám. V týmu již nepokračují Vojtěch Hlinák s Pavlem Jirsou. Zpět do Táborska se vrátil Pavel Stupka. Záložník Lukáš Musil se vrátil z hostování v Jihlavě, ovšem v těchto dnech absolvuje zkoušku v kádru Příbrami. Další odchod se udál v realizačním týmu. Téměř po šestiletém působení skončil na lavičce Bohemians Vladimír Hruška. V pozici asistenta trenéra ho nahradí Marek Štefan, ještě v minulé sezoně asistent trenéra u dorostenecké kategorie Bohemians U16.

Jak už je zvykem, i letos se k rezervě Bohemky připojí hráči, kteří věkově již nespadají do nejstaršího týmu dorostu. Pro ně začne příprava až v pondělí 11. července, neboť uplynulý soutěžní ročník zakončili teprve před necelými dvěma týdny.

SOUTĚŽ

Největší změnu poznají Bohemians až v soutěži. Pro ročník 2022/2023 byli přeřazeni do skupiny A. Tu zahájí dvěma zápasy venku. O prvním srpnovém víkendu je čeká výjezd do Karlových Varů, o týden později se vydají do Plzně.

SOUPISKA

Brankáři: Matyáš Kořének (zranění), Marek Kouba, Nikita Pchelovodov

Obránci: Ondřej Damašek, Filip Dostál, Matěj Kadlec, David Těšínský, Patrik Vala

Záložníci: Zikmund Bárta, Darek Farkaš, David Havránek, Jan Koutský, Filip Mareš, David Nekvasil, Vojtěch Panc, Yuriy Sarkisyan, Jakub Sváta, Filip Temelkovski

Útočníci: Lukáš Bergmann, Lukáš Marhoul, Jakub Müller, Adam Peterka

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

Během přípravného období je na programu celkem pět zápasů s třetiligovými týmy v režimu víkend - středa - víkend. Postupně se svěřenci kouče Dalibora Slezáka utkají s Benešovem, rezervou Českých Budějovic, Domažlicemi, Admirou a generálku obstará souboj s Živanicemi.

SO 16.07. Bohemians Praha 1905 B - SK Benešov (10:30 - Uhříněves)
ST 20.07. Bohemians Praha 1905 B - SK Dynamo České Budějovice B (10:30 - Uhříněves)
NE 24.07. TJ Jiskra Domažlice - Bohemians Praha 1905 B (11:00 - Domažlice)
ST 27.07. FK Admira Praha - Bohemians Praha 1905 B (18:00 - Admira)
SO 30.07. Bohemians Praha 1905 B - TJ Sokol Živanice (17:00 - Uhříněves)