Bohemka v pátek odjíždí na soustředění

Klokani se budou 8 dnů připravovat v Rakousku.

Bohemka v pátek odjíždí na soustředění

První část tuzemské přípravy mají fotbalisté Bohemians úspěšně za sebou. Ve čtvrtek dostali den volna, aby ho mohli před odjezdem na soustředění strávit se svými rodinami. V pátek ráno totiž zelenobílá výprava nabere směr Horní Rakousy. Letos najdou Klokani zázemí v pětitisícovém městečku Bad Hall, které se nachází přibližně 40 kilometrů jižně od Lince.

V rámci rakouského soustředění čeká na Bohemku trojice soupeřů. První přípravný duel je v plánu hned v sobotu. Soupeřem Klokanů bude 8. tým skončeného ročníku druhé rakouské ligy SKN St. Pölten. Soupeř, který Bohemku prověřil na letním soustředění i vloni. V neděli to bude přesně rok od těsné prohry 0:1. Druhý zápas odehrají Bohemians v úterý proti celku Újpest FC. Ten se v loňské sezoně umístil na 5. příčce nejvyšší soutěže v Maďarsku. Pouze čtyři body za místem zaručujícím účast v pohárové Evropě. Poslední prověrkou před návratem do republiky bude opět domácí klub - FC Liefering. Ten hraje stejně jako St. Pölten druhou ligu, ovšem v konečné tabulce sezony 2021/2022 se umístil o dvě příčky výše, tedy na 6. místě.

Na přípravný kemp za jižní hranici České republiky pojede celkem 22 hráčů do pole a 3 brankáři. Ze současného kádru tedy zbývá pět hráčů, kteří do Rakouska neodcestují. Tomáš Necid bude pokračovat v rekonvalescenci po operaci kolene v Česku, Daniel Mareček dostal od vedení klubu svolení k hledání nového angažmá a zároveň několik dnů volna s individuálním tréninkovým plánem. V příštím týdnu se eventuálně připojí do tréninku s B týmem. Do béčka se prozatím vrací také trojice Radek Lehovec, Michal Vrána a Vladimír Zeman.

V pátek 15. července se Klokani vrátí do České republiky, kde je budou čekat poslední dva týdny přípravy na novou sezonu FORTUNA:LIGY. V neděli 24. července je na programu generálka na ligu proti Příbrami. Hrát se bude od 16 hodin v Ďolíčku.

SOUPISKA PRO SOUSTŘEDĚNÍ V RAKOUSKU
Brankáři
Hugo Jan Bačkovský, Lukáš Soukup, Roman Valeš
Obránci
David Bartek, Martin Dostál, Lukáš Hůlka, Adam Kadlec, Daniel Köstl, Daniel Krch, Antonín Křapka, Martin Nový, Denis Vala, Stefan Vilotić
Záložníci
Michal Beran, Martin Hála, Petr Hronek, Adam Jánoš, Josef Jindřišek, Jan Kovařík, Roman Květ, Vojtěch Novák, Ondřej Petrák
Útočníci
Matěj Koubek, Ladislav Mužík, David Puškáč