Bohemka v přípravě znovu vyhrála

Branky Hronka, Hály a Hůlky znamenají vítězství nad St. Pöltenem. 

Bohemka v přípravě znovu vyhrála

Letní premiéra čekala proti Sankt Pöltenu hned dva hráče Bohemky. Od začátku nastoupil Hronek a na lavičce náhradníků byl připraven Květ. Z duelu uplynulo pár minut a Zelenobílí si vytvořili příležitost. Novákův jemný pas do šestnáctky letěl přesně do místa, kam si naběhl Vilotić, který se položil do centru hlavou a brankář Stolz jen díky skvělému zákroku pod břevnem vyškrábl míč na roh.

Pak se už Bohemka radovala. Na konci akce byl v pokutovém území Hronek, jemuž stačilo v přípravě šest minut, aby se střelou k pravé tyči zapsal mezi střelce.

Domácí tým zahrozil v ofenzivě Siluem, jehož ránu stačilo Bačkovskému jen pohlídat při její cestě do zázemí. Další příležitost měli Klokani. Za šestnáctkou Hronek přiťukl do šestnáctky volnému Koubkovi, ale útočník Bohemians svým přízemním pokusem minul levou tyč branky St. Pöltenu. Před pauzou si do dobré střelecké pozice naběhl Dostál. Za šestnáctkou napálil ze vzduchu odražený míč, který jen těsně prolétl kolem pravé tyče branky gólmana Stolze.

Sankt Pölten - Bohemians 1:3 (1:2)
Sankt Pölten - Bohemians 1:3 (1:2)
Deset minut před poločasovou přestávkou se Bohemka radovala podruhé. Petrák sice na hranici šestnáctky nezvládl zakončit, ovšem podstoupil souboj, díky čemuž propadl balon k Hálovi. Krajní hráč se podíval na postavení brankáře a přesnou střelou k levé tyči zvýšil náskok.

První dějství dohrávali Klokani bez Vilotiće, jenž se na pár minut dostal mimo hřiště. Početní převahy dokázal soupeř využít. Z levé strany Bohemians přilétl míč před branku, na přední tyč si seběhl Montnor a křížným zakončením snížil. První dějství i tak skončilo vítězně pro Zelenobílé.

Po pauze se do střelecké pozice prodral Květ, ovšem střelu záložníka domácí obránci zablokovali. Na centr Berana si poté vyskočil Puškáč. Nezakončil bohužel dle svých představ a branku Pöltenu netrefil.

Po přestávce měli útočných náznaků Klokani, avšak prosadit se nedokázali. Až dvacet minut před koncem. Nejdřív se po pěkné kombinaci hnal do zakončení Mužík, ale střela byla sražená na roh. Po něm dobře dohrál situaci Hůlka a na brankové čáře dorážkou vrátil Klokanům dvoubrankové vedení.

Čtvrtý úder málem zasadil rakouskému týmu Jánoš. Za dlouhým pasem sprintoval Mužík, ale vybíhající brankář stihl před ním balon odkopnout. Uprostřed hřiště si ho našel Jánoš a pálil tvrdě, jenže o malinký kousek nad břevno branky Pöltenu. Když svěřenci kouče Veselého svého soupeře do žádné další vážnější šance nepustili, skončilo jejich první utkání na soustředění poklidným vítězstvím. Svému soupeři zároveň oplatila porážku z minulého roku.