Plážoví Klokani se vrátili na trůn

Na písku získala Bohemka další titul.

Plážoví Klokani se vrátili na trůn

Tak to bylo opravdu něco! Velká finálová bitva mezi Bohemians a Slavií, po které se opět po roce mění mistr České republiky v plážovém fotbale. Final Four Fortuna Beach Soccer League opanovali „klokani“, kteří v extrémně vyrovnané bitvě o titul (6:6 po základní hrací době) zdolali Slavii 5:4 po penaltách. Na třetím místě skončili Villagers Uherské Hradiště, čtvrtý Motorlet.

Krásné slunečné počasí, úžasná atmosféra a radlická Beach-aréna napěchovaná fanoušky plážového fotbalu. Nedělní Final Four Fortuna Beach Soccer League nabídlo skvělou podívanou, kterou si diváci mohli užít i před televizními obrazovkami na ČT Sport.

Program odstartoval už v 10 hodin, kdy se v prvním semifinále střetli Bohemians a Villagers Uherské Hradiště. Po dvou třetinách sice vítěz základní části vedl už 5:1, moravský celek se ovšem v úvodu závěrečného dějství dostal zpátky do hry třemi slepenými brankami a zadělal na pořádné drama. „Klokani“ si nakonec pohlídali vítězství 7:5.

Druhé semifinále už bylo mnohem jednoznačnější. Slavia měla proti Motorletu od začátku navrch a postup do dalšího finále proti Bohemians si zajistila po pohodlné výhře 9:1. O čtyři góly „sešívaných“ v utkání se postaral Tomáš Huráb.

Motorletu se nedařilo ani v utkání o 3. místo. „Vesničani“ z Uherského Hradiště si při své druhé účasti ve Final Four zajistili svou historicky první medaili. Loni skončili čtvrtí, tentokrát se jim v duelu o bronz dařilo mnohem lépe. A po výhře 5:0 mohli Villagers slavit.

A pak přišel hlavní zápas dne! A šlo o opravdu skvělý duel, možná nejlepší finále české nejvyšší soutěže. Skóre se přesouvalo ze strany na stranu, nechyběly ani emoce, které ke sportu nepochybně patří. Bohemians už byli blízko k oslavám, když ve třetí třetině proměnil Pavel Stejskal penaltu a poslal svůj tým do vedení 6:5. Jenže pouhých 40 vteřin před koncem srovnal Daniel Valeš, pro něhož šlo o čtvrtou trefu ve finále.

Šlo se do prodloužení, které branku nenabídlo. A rozhodnout tak musely pokutové kopy! Bohemians proměnili všech pět penalt, za Slavii se ve čtvrté sérii netrefil Jakub Pekárek. O historicky šestém titulu pro „klokany“ rozhodla nakonec trefa Romana Hemzáčka, který ve finále paradoxně nenaskočil ani na jedno střídání.

Nejlepší hráčem letošní Fortuna Beach Soccer League se stal Jakub Janík z BS Villagers Uherské Hradiště, nejlepším brankářem byl vyhlášen Patrik Malina z mistrovských BS Bohemians Praha 1905 a o pozici nejlepšího střelce se nakonec se 14 góly podělili Michal Salák (BS Bohemians Praha 1905) a Daniel Valeš (BS Slavia Praha).

Zdroj: www.beachsoccer.cz