Bohemka jasně vyhrála v Jablonci

Na Střelnici se trefili Petrák, Květ a Jánoš.

Bohemka jasně vyhrála v Jablonci

V úvodu pálil z přímého kopu Květ, ale Hanuš si nadvakrát poradil. O deset minut později pálil v šestnáctce Kratochvíl, ovšem Valeš výborným zákrokem podržel Klokany. Vzápětí Houska prostrčil Sejkovi, ale útočník Jablonce zakončoval ve skluzu mimo tři tyče. Klokani zahrozili protiútokem Hronka, ale jeho střelu lapil Hanuš. Na druhé straně zneškodnil Valeš nepříjemnou ránu Kratochvíla k bližší tyči. Do kabin šla s náskokem nakonec Bohemka, a to po přesně trefě Petráka zpoza šestnáctky. Po přestávce Hanuš vyrazil Puškáčovu ránu zpoza šestnáctky a úspěšný byl i proti Hronkově dorážce. Bohemka se dočkala zvýšení, když se prudkou ránou k levé tyči prosadil Květ. Dvě minuty před koncem pak třetí hřebíček zasadil Jablonci střídající Jánoš. 

FK JABLONEC - BOHEMIANS PRAHA 1905 0:3 (0:1)
Střelnice • neděle 31.07.2022 • 16:00 • 1. kolo F:L

Branky: 37. Petrák (Puškáč), 70. Květ (Hronek), 88. Jánoš (Hronek)
Rozhodčí: Černý - Podaný, Pečenka
ŽK: Štěpánek, Jovović, Skuhravý (kondiční trenér) - Puškáč
Diváci: 3051

FK Jablonec:
Hanuš - Štěpánek, Heidenreich, Martinec, Polidar - Kratochvíl, Považanec, Houska (79. Kubista) - Pleštil (46. Šulc), Sejk (69. Ikaunieks), Jovović (69. Černák)
Trenér: David Horejš

Bohemians Praha 1905:
Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Petrák (71. Jánoš), Kovařík (71. Nový) - Květ (82. Mužík), Hronek (89. Bartek) - Puškáč (82. Koubek)
Trenér: Jaroslav Veselý