Hronek: Výsledek je nádherný

Výhru v Jablonci zhodnotil záložník Petr Hronek. 

Hronek: Výsledek je nádherný

Úvodní vítězství v Jablonci zhodnotil Petr Hronek. Autor dvou asistencí mluvil o plánu Klokanů do utkání i kvalitní obraně.

Na úvod ligy jsme jasně vyhráli. Jde o snový úvod sezony?
Asi jsme si ani nepředstavovali, že by se nám povedlo vyhrát v Jablonci takovým rozdílem. Výsledek je ovšem pochopitelně moc hezký. Radost si po zápase rozhodně užíváme, ovšem nesmíme z toho žít dlouho a usnout na vavřínech. Je to teprve první kolo. Důležité je, abychom výhru v Jablonci dokázali potvrdit i doma s Ostravou.

Jablonec měl téměř jen dvě šance v první dvacetiminutovce. Dál už jsme mu nic nepovolili...
Dařilo se nám vcelku plnit náš plán, který jsme si určili a řekli. Bránili jsme jako tým v bloku, což nám přinášelo ovoce. Získávali jsme vzadu míče a následně mohli vyrážet do rychlých protiútoků. Z nich poté i padly naše góly. Kdyby mi někdo řekl, že právě v Jablonci vyhrajeme o tři góly, asi bych tolik přesvědčený nebyl. Samozřejmě bych věřil, že dokážeme vyhrát, ovšem nikoliv takovým rozdílem.

Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
Byl presink receptem, jak domácí tým přelstít?
Možná ano. Kdybychom se bavili přímo o té druhé brance, tak si osobně myslím, že brankář Hanuš mě viděl. Dle mého názoru dával přihrávku Kubovi Považancovi zbytečně. Vzhledem k aktuálnímu stavu, kdy těsně Jablonec prohrával, to bylo z jejich strany dost riskantní. My jsme za to ale pochopitelně rádi.

Jablonec má ve svém středu tradičně kreativní hráče, ale ani tak se nezvládl do nás dostat...
Zvládali jsme jejich sílu otupit tím, že jsme byli kompaktní. Pro oko diváka možná zápas nebyl v některých momentech úplně líbivý. V přípravě jsme pracovali i na síle, což se možná i teď ukázalo. Nemůžeme ale dělat nějaké závěry. Bavíme se tady teprve po prvním zápase. Bude jich ještě spoustu a musíme makat i nadále.

Hned v prvním zápase máš na svém kontě jednu asistenci a na druhé brance ses výrazně podílel. Co říkáš na tvou úvodní statistiku?
Taková statistika je samozřejmě hezká. Ještě by ale chtělo přidat gól a bylo by to úplně super.