Domácí premiéra v nové sezoně je tady

V sobotu se Bohemians doma střetnou s Baníkem Ostrava. 

Domácí premiéra v nové sezoně je tady

Po nedělním vítězství na hřiště Jablonce se Bohemians konečně představí v nové sezoně i na domácím stadionu. Právě zápas svěřenců trenéra Jaroslava Veselého je vrcholem sobotního programu FORTUNA:LIGY. Před televizními kamerami se utkají s ostravským Baníkem, který vstoupil do sezony s velkým očekáváním. To umocnila i nová tvář na lavičce, jíž je kouč Pavel Vrba. Hned na úvod ale se svými svěřenci narazil, když si Olomouc odvezla všechny body za výhru 3:0.

Krom nového trenéra je v kabině Baníku několik nových tváří. Po hostování v Pardubicích zůstal v kádru mladý obránce Karel Pojezný. Stejný případ je Muhammed Sanneh, který na jaře hostoval ve slovenské Pohronii. Působištěm útočníka Muhameda Tijaniho v jarní části minulé sezony bylo Táborsko, ale po přípravě zůstal už v týmu Ostravy a proti Olomouci naskočil v základní jedenáctce. Po angažmá v zahraničí se vrátil "domů" obránce Michal Frydrych. Ze Slavie přestoupil univerzál Ladislav Takács. Obránce Eldar Šehić si svými výkony v dresu Karviné řekl o další štaci v nejvyšší soutěži, a tak se přesunul do Ostravy.

Bohemians - Ostrava 0:2 (0:0)
Bohemians - Ostrava 0:2 (0:0)
O soupeři Klokanů mluvil asistent hlavního trenéra Ivan Hašek: "Bude to úplně jiné utkání, než v neděli. Věci jako přístup, výkon a touha ale musí z naší strany být stejné. Nepovedl se jim první domácí zápas. Nicméně ta porážka nic nemění na tom, že disponují kvalitním kádrem a budou chtít ten nezdar odčinit u nás."

Baník nepatří mezi oblíbené soupeře Bohemians: "Vždycky platili za silný tým první ligy. Teď se musíme soustředit hlavně na sebe a zajímat se o zápasy, které nás čekají. Ty, které už máme za sebou, nijak neovlivníme."

Výhrou v Jablonci začali Zelenobílí po dvou letech ligu vítězně: "Určitě nám takové vítězství po psychické stránce pomůže. Nemůžeme se ovšem jednou výhrou nechat ukolébat. V každém utkání musí kluci podat své maximum, abychom byli úspěšní."

Bohemians - Ostrava 0:2 (0:0)
Bohemians - Ostrava 0:2 (0:0)
Svůj pohled na Baník po prvním kole přidal i Adam Jánoš. Záložník, který přišel v létě do Ďolíčku právě z Ostravy: "Jejich očekávání byla rozhodně jiná, než doma prohrát takovým rozdílem. Je to zklamání nejen z pohledu klubu, ovšem i pro fanoušky, kteří se na ten start ligy těšili. Nevkročili do sezony dobře a u nás si půjdou za tím, aby neúspěch odčinili. Jejich přístup bude možná trochu jiný. Takový blbý start jsem tam snad ani nezažil, ale nějaký tlak si asi nepřipouští. Přece jen je odehrané teprve první kolo."

Záložník Klokanů také prozradil, jak se Baník chystal na zápasy v Ďolíčku: "Když zavzpomínám, tak jsme na Bohemku jeli jako na normální zápas. Před každým utkáním se chystáte na daný tým a jeho hráče, kteří se očekávají v sestavě. Samozřejmě jsme si řekli nějaké věci, čím bývají ty zápasy charakteristické. Fanoušci uměli dodat hře větší náboj a zápasy bývaly pak vyostřenější. Nicméně každý soupeř má svá specifika."