Atraktivní utkání skončilo remízou

Šest tisíc skvělých fanoušků vidělo v Ďolíčku půltucet branek.

Atraktivní utkání skončilo remízou

Atraktivitu utkání potvrdil hned samotný úvod. Pár metrů za šestnáctkou napřáhl ke střele Kuzmanovič a technický pokus hostujícího ofenzivního univerzála zapadl přesně k pravé tyči, což znamenalo rychlé vedení Baníku.

Klokani nenechali své fanoušky smutnit dlouho. Jen se dostali na útočnou polovinu, Dostál levačkou naservíroval míč před branku, kde tečoval centr hlavou Hronek a rázem bylo srovnáno. Za deset minut Tetour v rozehrávce chyboval a zpětnou přihrávkou poslal do samostatného úniku Květa. Středopolař Bohemky mířil na zadní tyč, jenže fantastický zákrok vytasil Laštůvka a střelu vyrazil.

Bohemians - Ostrava
Bohemians - Ostrava
Ovšem záhy právě brankář Baníku našel výkopem pouze Hronka. Střelec první branky okamžitě sklepl pro Puškáče, jehož sice obránci povalili, jenže míč vypadl ke Květovi. Pro něj už byla situace jednodušší a střelou do prázdné branky poslal do vedení Zelenobílé.

Svěřenci trenéra Veselého stále neměli dost. Dostálův dlouhý aut prodloužil na malém vápně za sebe Köstl na svého obranného kolegu Křapku. Zadák s číslem 34 na zádech se pověsil do vzduchu a hlavou "zatloukl" do Baníku třetí hřebík.

Ďolíček byl na nohou a Klokanům rozhodně nechyběla chuť. V další šanci se po přihrávce Hronka ocitl Květ, bohužel druhou trefu si nepřipsal, protože po zaseknutí Fleišmanovi ránu zlikvidoval Laštůvka. Uplynulo jen pár minut a diváci se znovu chytali za hlavu. Znovu se do akce zapojil aktivní Květ. Tentokrát si povodil Pokorného, aby následně čechral balon na hlavu Kovaříkovi, před ním bohužel stihl tečovat centr vracející se Ndefe.

Skórovat se nepovedlo ani Köstlovi. Stoper Bohemky si zpracoval míč na hranici velkého vápna a překopl si ho podél Ndefeho. Z úhli pálil na zadní tyč, avšak brankář Baníku nepříjemnou střelu vyrazil. Na opačné straně pelášil s balonem Jaroň a dostal se i k zakončení, ovšem Valeš záměr mladého záložníka přečetl a fantasticky tento projektil vytěsnil mimo tři tyče. Do kabin odcházela Bohemka za ovací tribun a vedením o dvě branky.

Druhý poločas nabídl bohužel ze strany Ostravy stejný začátek. jaký mělo utkání samotné. Buchta se v šestnáctce protáhl s míčem až k branková čáře, odkud zpětnou přihrávkou pod sebe našel Klímu. Útočník hostů se zblízka nemýlil a snížil.

Na inkasovaný gól chtěli Bohemians odpovědět. Uprostřed hřiště zahrál Jindřišek na housle Fleišmanovi, aby následně okamžitě zrychlil akci nahrávkou Puškáčovi. Forvard Bohemky přiťukl do sprintového náběhu Kovaříkovi, který se s ničím nerozpakoval a Laštůvku pozdravil pořádnou dělovkou. Zkušený brankář v této zkoušce obstál a pumelici zpacifikoval.

Pokračovalo se tedy za těsného náskoku Bohemians, ale nikoliv až do závěrečného hvizdu. Začala 79. minuta duelu, když Sanneh jemným obloučkem přesně posadil balon na hlavu střídajícímu Tijanimu. Hostující útočník využil této příležitosti a z malého vápna přesnou trefou do sítě srovnal.

Dramatické utkání v Ďolíčku nabídlo šest branek, několik další nevyužitých šancí a nakonec skončil remízou.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Pokud vedete v první půli 3:1, máte i drtivý tlak, nevyužijete další příležitosti, tak mi bod přijde teď po zápase málo. Před utkáním bych asi nic nenamítal. Musíme se koukat i na to, že nám soupeř v závěru mohl dát čtvrtý gól a prohráli bychom. Nevím, zda mám být zklamaný, nebo být rád za bod. Spíš asi převládá zklamání."