V sobotu jedou Klokani do Teplic

Na Stínadlech na sebe narazí nejhorší obrana a druhý nejlepší útok ligy. 

V sobotu jedou Klokani do Teplic

S dalším víkendem přichází na řadu třetí kolo FORTUNA:LIGY. Se čtyřmi získaným body se zatím Bohemians vyhřívají na druhé příčce tabulky. Svou sbírku budou chtít v sobotu rozšířit. Los je zavede na stadion Teplic, které po zisku bodu v domácí konfrontaci s Plzní (2:2) nemile překvapily. Ve druhém kole si totiž odvezly nepopulárního "bůra" z Liberce (1:5). V celkovém součtu dosavadních dvou duelů tak půjdou proti Klokanům s nejhorší obranou v soutěži (7 inkasovaných branek).

Po neúspěšné sezoně, kterou zachránily Teplice alespoň v baráži, se pročistil kádr Sklářů. Smlouvy nebyly prodlouženy s Davidem Černým, Karlem Hasilem, Jakubem Marešem a Ondřejem Mazuchem. Ofenzivní univerzál Pavel Moulis zamířil do Dukly a Patrik Žitný do Mladé Boleslavi. Po hostování již v klubu nepokračují ani Janové Čtvrtečka s Fortelným, Václavové Prošek se Sejkem a obránce Mohamed Tijani.

Teplice - Bohemians 2:2 (0:1)
Teplice - Bohemians 2:2 (0:1)
Naopak z druholigového Prostějova dorazil Jakub Urbanec. Sestupu Karviné využil teplický management pro získání stopera Soufiana Dramého. Dvojice hráčů přišla i z Vlašimi. Jmenovitě jde o záložníka Jakuba Křišťana a útočníka Abdallaha Gninga. Mistrovská Viktoria zapůjčila na Stínadla levonohého Matěje Hybše.

Asistent trenéra Ivan Hašek poukázal na rozdílné dva zápasy Teplic: "Proti Plzni doma Teplice předvedly hodně odvážný a zodpovědný výkon, který navíc mohly korunovat vítězným gólem v nastaveném čase. Naproti tomu minulý týden už to bylo něco jiného. Liberec dokázal využít ve svůj prospěch chyby hráčů Teplic, které zužitkoval v pohodlné a vysoké vítězství."

Teplice - Bohemians 2:2 (0:1)
Teplice - Bohemians 2:2 (0:1)
Bývalý hráč Bohemians, dnes člen trenérského týmu, rozebral herní styl celku ze Stínadel: "Požadavky trenéra Jarošíka na své hráče se nijak neliší od toho, co vyžadoval už minulou sezonu. Jde o kombinační pojetí hry s rychlým přechodem do ofenzivní části hřiště. Pokud dostanou hráči Teplic ve hře prostor, dokáží ho využít a udělat dobrý výsledek. Takový případ se udál právě v prvním kole, kdy Plzeň dopřála Teplicím určité volnosti a následně za to pykala."

V prvních dvou kolech na sebe upozornili Gning s Urbancem: "Konkrétně Gning se v prvních dvou zápasech předvedl v dobrém světle. Ukázal, co jsou jeho přednosti. Hraje hodně individuálně a celkem se mu daří. Urbanec pro změnu ukázal, že je nebezpečný v šestnáctce a případné příležitosti umí proměnit. Musíme se připravit nejen na ně, ovšem i na Teplice jako tým. Není to pouze o vybraných hráčích."