Venku opět s nulou a za tři body

Vyrovnané utkání rozsekl v jeho závěru obránce Křapka.

Venku opět s nulou a za tři body

Na výraznější příležitost si diváci museli pár minut počkat. Před koncem úvodní dvacetiminutovky vznikl před brankou Teplic malý závar. Z něj vypadl balon na hranici šestnáctky před Bartka. Útočník Bohemky střílel technicky z prvního doteku k pravé tyči, jeho pokus ovšem prolétl těsně vedle ní do zámezí. Domácí tým zahrozil ze vzduchu. Balon propadl na hlavu Gninga, jenž se do něj položil, ale Valeš si poradil.

Do šestnáctky Bohemians se poté probíjel individuálně Trubač, ale obrana Bohemians si poradila. Když ani Klokani nevyužili rohové kopy ve svůj prospěch, skončilo první dějství bez branek.

Teplice - Bohemians
Teplice - Bohemians
Změnit to mohl hned zkraje druhého poločasu Květ. Autor dvou branek v úvodních kolech vyslal zpoza šestnáctky vstříc brance přízemní pokus, jenže míč skončil na pravé tyčce. Záhy se Bohemians dokonce radovali ze vstřelené branky. Kovařík vrátil míč před branku a Hronek hlavou procpal balon do sítě. Radost Bohemky se nakonec ukázala jako zbytečná, protože Kovařík už přihrával z pozice, kdy byl míč mimo hrací plochu.

V černé kombinaci dresů hrající Klokani vstoupili do druhé půle velmi dobře. Jejich plány na další útočné výlety a bodový zisk ovšem dostal před uplynutím hodiny hry velkou trhlinu. Květ zastavil skluzem před střídačkami Kodada, za což viděl od hlavního rozhodčího rovnou červenou kartu.

Pár minut po vyloučení nebyly Teplice daleko od využití přesilovky. Čerepkai táhl protiútok a přihrávkou přes šířku hřiště našel vpravo volného Marečka. Zkušený záložník postupoval s balonem k brance ze strany a rozhodl se vypálit, jenže ránu reflexivně vyrazil brankář Valeš, pro něhož šlo o sté ligové utkání v kariéře.

Snahu Teplic v závěrečné desetiminutovce devalvoval právě Mareček. Bývalý hráč pražské Sparty na útočné polovině fauloval střídajícího Jánoše, což hlavní rozhodčí ocenil žlutou kartou. Pro teplického univerzála byla v zápase už druhé, a tak se musel pakovat do sprch.

Teplice - Bohemians
Teplice - Bohemians
Pro domácí tým se ovšem nejednalo o poslední ránu. Nový se ujal exekuce rohového kopu. Centr pravonohého univerzála padl na přední tyč, kde ho prodloužil za sebe Hůlka a na zadní tyči už byl na svém místě další stoper Křapka, který ho ve skluzu procpal do sítě. Navázal tak na svůj gól ze Stínadel, který vstřelil v dubnu tohoto roku v rámci duelu Skupiny o záchranu.

Svěřenci trenéra Jarošíka si nevytvořili šanci ani v pětiminutovém nastavení. Pevná defenziva Bohemky svůj těsný náskok uhájila a ze Stínadel odjela s cenným vítězstvím.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "S výkonem spokojený nejsem, spíš víc hodnotím tři body. V první půli běhalo na hřišti pětadvacet alibistů, ale ať si to samozřejmě každý přebere, jak chce. Nikdo nechtěl nic udělat. První dějství bylo zbytečné a nebyl jsem s ním vůbec spokojený. Myslím, že umíme hrát lépe. Po pauze jsme do toho vlétli aktivněji, ale ráz duelu narušilo vyloučení. Na domácí možná dolehla tíha situace, že hrají proti oslabenému soupeři. Jsem rád, že kluci šli za gólem a bereme nakonec tři body."