Jan Morávek podepsal v Ďolíčku smlouvu

Ofenzivní středopolař dnes s Klokany absolvoval i první trénink.

Jan Morávek podepsal v Ďolíčku smlouvu

Kruh se uzavřel po 13 letech. Když v červnu 2009 Jan Morávek přestupoval z Bohemians do Schalke 04, slíbil fanouškům v Ďolíčku, že se jednou vrátí. Při pozdějších dotazech na návrat do republiky vždy odpovídal stejně: "Jedině do Bohemky!"

V pondělí 15. srpna 2022 ráno svůj slib naplnil. Do tréninkového centra v Uhříněvsi dorazil dokonce několik desítek minut před oficiálním srazem, aby si místo v klidu prohlédl, pozdravil se s novými spoluhráči a připravil se na první trénink. Po nedělním volnu dnes čekal Bohemku lehčí pozápasový trénink. Mori se zapojil do míčových her, jinak ho ale čeká ze začátku speciální tréninkový režim.

Petrák s Morávkem při tréninku
Petrák s Morávkem při tréninku
"Jsem rád, že se Honza vrací. Svým způsobem je už dnes klubovou legendou a vzájemně si můžeme pomoci. On nám svými dovednostmi a my jemu s návratem do velkého fotbalu," řekl k nové posile trenér Jaroslav Veselý. Zároveň kouč Klokanů prozradil, jak bude Honzův návrat vypadat. Ze začátku půjde v tréninkovém procesu o částečně individuální režim. "Poslední dobou toho Mori moc nenahrál a máme dohodu, že bude záležet na něm a na jeho pocitu. Zdravotně je v pořádku, ale musí se dostat do herní i zápasové kondice a celkově do pohody. První tréninky ho čekají více pod dohledem kondičáka, projde i zátěžovými testy," doplnil trenér.

Velký návrat na prvoligový trávník tak dle odhadů obou bude otázkou příštích týdnů. Určitě se Honza nepředstaví hned v sobotu doma s Hradcem. První zápasové minuty na něj čekají nejspíše v B týmu. "Budeme postupovat podobně, jako když se po zranění vracel Lukáš Hůlka nebo teď Martin Hála, který včera nastoupil za béčko. Až získá Honza herní jistotu, objeví se v nominaci na ligu," upřesnil plánovaný postup lodivod Klokanů. Závěrem ještě Jaroslav Veselý dodal důležitý vzkaz: "Chtěl bych poprosit fanoušky o trpělivost. Aby neměli přehnané nároky a dali Honzovi čas dostat se do formy. Pak bude pro Bohemku jistě přínosem a nemá žádný smysl tento krok uspěchat."

Odpoledne po tréninku se Jan Morávek společně se svým agentem potkal s vedením Bohemky, aby bylo vše řádně administrativně dotaženo. Po páté hodině odpolední pak všichni zainteresovaní připojili své podpisy na hráčskou smlouvu, která vyprší 30. června 2023. Honza Morávek tedy podepsal s Bohemians smlouvu na jeden rok, zatím. Na Honzovy ohlasy se můžete podívat v rozhovoru na našem YouTube kanále Bohemka TV.

Bohemka TV