Do Ďolíčku přijede Hradec Králové

Bohemians se doma utkají s loňským účastníkem Skupiny o titul. 

Do Ďolíčku přijede Hradec Králové

Nejvyšší soutěž pokračuje dle svého harmonogramu. V sobotu bude rozehráno její čtvrté kolo. Mezi prvními do něj vstoupí i Bohemians soubojem s Hradcem Králové. Tým trenéra Miroslava Koubka vstoupil v prvním kole do letošního ročníku FORTUNA:LIGY naprosto skvěle, neboť se mu v mladoboleslavském azylu podařilo obrat o všechny body Slavii (1:0). Od té doby už bodově mlčí. Následná dvě utkání skončila porážkou Votroků. Nejprve 0:1 na Slovácku a naposledy 1:2 s Plzní.

Navíc tyto dva výsledkově neúspěšné zápasy musel Hradec dohrávat v početní nevýhodě. V Uherském Hradišti bez Gabriela a proti Západočechům se předčasně poroučel do sprch Smrž. Absence budou počítat i Bohemians, na jejichž straně nepovolí disciplinární trest nominovat Romana Květa.

Bohemians - Ostrava 3:3 (3:1)
Bohemians - Ostrava 3:3 (3:1)
Po návratu do první ligy dopadla první nováčkovská sezona pro Hradec skvostně. V létě pak okolo jeho hráčů kroužily jiné ligové kluby. Uspěla Sparta, která získala obránce Jana Mejdra. Do belgického KAS Eupen odešel obránce Jan Král. Další člen defenzivy, Denis Donát, našel nové působiště v týmu Mladé Boleslavi. Naopak nováčky jsou sparťanští mladíci Adam Gabriel s Matějem Rynešem. Z Uherského Hradiště dorazili brankář Pavol Bajza a útočník Filip Kubala. Hostování Jakuba Klímy bylo změněno v přestup a jako jeho spoluhráč přišel ještě Vojtěch Smrž.

O síle soupeře mluvil asistent trenéra Ivan Hašek: "Síla Hradce se rozhodně nijak nesnížila. Už v minulé sezoně dokázali potrápit favorizované týmy. Jinak tomu není ani letos, což už v úvodních kolech stihli ukázat. Opět dokázali porazit Slavii. Proti Plzni hráli dlouho v deseti, ovšem i tak jí dokázali potrápit. Stejný případ je jejich zápas na Slovácku, kde byli v početní nevýhodě a prohráli těsným rozdílem."

Poslední dva zápasy dohrávali Votroci v početní nevýhodě: "Neřekl bych, že by tohle mělo o něčem vypovídat. Je sice pravda, že se prezentují agresivnějším stylem hry. Ale to není důvod. Někdy se to ve fotbale zkrátka takhle sejde."

Bohemians - Ostrava 3:3 (3:1)
Bohemians - Ostrava 3:3 (3:1)
Štáb trenérů v táboře Bohemians bude muset v sestavě nahradit distancovaného Romana Květa: "Samozřejmě máme připravené nějaké varianty. O té finální se budeme rozhodovat. Věříme, že se nám podaří vybrat tu, která bude nejvhodnější a pomůže nám utkání zvládnout."

Také kolegy Miroslava Koubka čeká rozhodnutí, kdo nahradí Vojtěcha Smrže: "Z tohoto pohledu se nacházejí v podobné situaci. Rozhodně mají nějaké možnosti, jak to vyřešit. My se ale chceme soustředit hlavně na sebe, potěšit diváky dobrým výkonem a výsledkem."