Na úvod týdne boj o body s Hradcem

Pod září reflektorů vyběhnou Bohemians k odloženému utkání.

Na úvod týdne boj o body s Hradcem

Původní program čtvrtého kola narušilo v sobotním odpoledni počasí, které konkrétně na území Prahy znemožnilo odehrání utkání Bohemians s Hradcem Králové. Z původního termínu byl výkop duelu odložen o dva dny. Na souboj tak dojde až v pondělí. Zelenobílí vstoupí do duelu se třemi zápasy bez porážky a sedmi nastřílenými brankami. Svěřenci trenéra Koubka pro změnu s jednou výhrou a dvěma porážkami, ovšem po zápasech se Slavií, Slováckem a Plzní.

Bohemians - Hradec Králové 1:1 (0:0)
Bohemians - Hradec Králové 1:1 (0:0)
V létě přišel Hradec o stabilní členy základní jedenáctky z loňské sezony. Krajní bek Jan Mejdr, autor sedmi asistencí, zamířil do Sparty. Tímto přestupem se vrátil do svého mateřského klubu a konfrontace s Bohemians se dočká až v sobotu. Na zahraniční angažmá se vydal stoper Jan Král, jehož získal belgický KAS Eupen. Dvacetiletý Denis Donát našel nové působiště v týmu Mladé Boleslavi.

Opačným směrem ze Sparty přišli mladíci Adam Gabriel s Matějem Rynešem. Mezi tyčemi zvýšil konkurenci Pavol Bajza a mezi útočníky poté Filip Kubala. Oba v Hradci hostují ze Slovácka. Mezeru po Janu Královi zacelili Votroci příchodem Vojtěcha Smrže. V nejbližších zápasech se budou muset obejít bez něj, protože zápas s Plzní nedohrál kvůli vyloučení.

Asistent trenéra Ivan Hašek neopomenul výkony Hradce, ačkoliv výsledky tomu odpovídat nemusí: "Rozhodně se nesnížila jejich síla. V minulé sezoně jsme nejen my byli svědky toho, že umí trápit favorizované týmy. Platí to i v tomto ligovém ročníku. To jsme také měli v úvodních kolech možnost vidět. Znovu zvládli doma vyhrát nad Slavií. Naposledy sice prohráli s Plzní, jenže hráli dlouho v početní nevýhodě. I přesto dlouho měli naději na bod, o který přišli až v závěru. Těsně prohráli také v Uherském Hradišti, kde museli rovněž dohrávat v deseti."

V zápasech se Slováckem a Plzní byli vyloučení hradečtí Gabriel a Smrž: "Není to podle mě věc, která by měla poukazovat na nějakou týmovou vlastnost, či něco podobného. K prvkům hry Hradce patří agresivita, avšak není důvodem těch dvou vyloučení. Zkrátka ve fotbale se dějí různé věci a přijde období, kdy se stane i něco takového."

Bohemians - Hradec Králové 1:1 (0:0)
Bohemians - Hradec Králové 1:1 (0:0)
Trenéra Miroslava Koubka s jeho kolegy čeká rozhodování o náhradě distancovaného Vojtěcha Smrže: "Mají určitě k dispozici různé možnosti, jak ho v sestavě nahradit. Chceme se zaměřit hlavně na náš výkon, abychom potěšili diváky nejen ním, ale i výsledkem."

Štáb trenérů v táboře Bohemians bude muset v sestavě nahradit distancovaného Romana Květa: "Máme přichystané nějaké varianty. Uvidíme, která nakonec zvítězí. Věříme, že půjde o tu nejvhodnější, která nám zároveň pomůže ke šťastnému konci zápasu."