Podruhé v sezoně doma bez vítězství

Bohemka v zaplněném Ďolíčku nebodovala.

Podruhé v sezoně doma bez vítězství

Utkání začalo obrovskou šancí. Do samostatného úniku se zčistajasna hnal Vašulín a mířil mezi Valešovy nohy, což zkušený brankář vystihl a skvělým zákrokem podržel Klokany. Ti naopak odpověděli centrem do šestnáctky na kanonýra Puškáče. Vytáhlý útočník nehlavičkoval z komfortní pozice, což se podepsalo na razanci, a tak Reichl míč chytil do rukavic. Další příležitost měl Ryneš. V šestnáctce si udělal prostor a v obrovské šanci střílel pod břevno. Fantastický zákrok vytáhl brankář Bohemky, který ránu vytěsnil. Zelenobílí odpověděli centrem z kopačky Dostála. Míč směřoval na Puškáče, ale ani jeho druhá hlavička si cestu mezi tři tyče nenašla. Útočník Bohemians se řítil ještě do další příležitosti. Tentokrát zakončoval přes vybíhajícího gólmana Hradce, branku bohužel o pár čísel minul.

V úvodní dvacetiminutovce se šance pálily, poté už začaly padat góly. Na polovině hřiště si vzal míč Rada a nádhernou průnikovou přihrávkou našel milimetrově Vlkanovu. Hostující kapitán servíroval balon pro Vašulína, jehož bravurně vychytal Valeš. Teď byl u vyraženého míče už jako první Kubala a dorazil ho do prázdné branky. V podání Votroků to ještě nebylo vše. U domácí lavičky se totiž uvolnil kličkou na střed hřiště Kučera. Následně odcentroval do šestnáctky na Vlkanovu. Ten byl na zadní tyči volný a přesnou hlavičkou o zem zvýšil vedení.

Bohemians - Hradec Králové
Bohemians - Hradec Králové
Bohemka se nevzdala a s odpovědí přispěchala vzápětí. Jánoš si seběhl do šestnáctky a po kontaktu s Kodešem upadl. Když došlo k přerušení hry, doběhl sudí Zelinka zkontrolovat situaci u monitoru. Od něj zamířil zpět na útočnou polovinu Klokanů s jasným verdiktem, kopala se penalta. Balon si vzal osvědčený exekutor Puškáč. Na ránu k pravé tyči si sice Reichl sáhl, ovšem zastavit ji nedokázal a bylo sníženo. Za tohoto stavu odešly i oba týmy do kabin.

Po pauze přihrávku Jánoše sklepl Puškáč proti noze Hronkovi. Jeho střela na zadní tyč ale prolétla těsně kolem ní až do zámezí. Záhy přilétl centr před branku k Petrákovi. Středopolař Bohemians pálil o zem a nakonec orazítkoval břevno Reichlovy branky. Zahanbit se nenechali ani hradečtí. Vašulín připravil míč do střelecké pozice Radovi. Bývalý hráč Bohemians natáhl ke své osvědčené střele levačkou, jíž famózně zlikvidoval Valeš. Ještě větší šanci viděli diváci o chvilku později. Do centru Jánoše na zadní tyč se položil hlavou Hronek, přičemž u druhé tyče ještě míč s vypětím všech sil chtěl do sítě dorazit Kovařík, ovšem zakončit nestihl.

Bohemians - Hradec Králové
Bohemians - Hradec Králové
Bohemka se stále nevzdávala a tlačila se dopředu. V její útočném velkém vápně vznikl závar, načež se do balonu opřel Nový, mezi tři tyče ovšem nezamířil. Naopak v nastaveném čase mohli ještě potřetí udeřit Votroci. U brankové čáry Vašulín obešel Valeše a pod sebe nahrál Prekopovi. Střídající útočník pálil ale vysoko nad branku. Záhy sudí Zelinka utkání ukončil.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Takhle čerstvě po zápase jsme zklamaní, že nemáme alespoň bod. Byli jsme silnější na míči, ale Hradec hrál chytře do rychlých protiútoků. Zejména v první půli nám dělali problémy. Nás v několika momentech podržel Roman Valeš. Územní převaha byla na naší straně, ovšem nebezpečný byl Hradec. Po přestávce se nám povedlo vytvořit si několik nebezpečných situací, ale žádnou z nich jsme nevyužili."