Hůlka: Hradec hrál chytře a byl efektivní

Obránce Lukáš Hůlka o pondělním duelu s Hradcem. 

Hůlka: Hradec hrál chytře a byl efektivní

Pondělní dohrávku čtvrtého kola zhodnotil Lukáš Hůlka. Stoper Klokanů mluvil nejen o síle soupeře, ale i jeho hře a přípravě na samotné utkání.

Byl Hradec zatím nejtěžším soupeřem?
Asi se to může nabízet, když jsme prohráli. Náročné byly také předchozí zápasy. Hradec věděl, co chce hrát a dělal to chytře. Má vhodné hráče přesně pro svůj herní styl. Jejich plán jim vyšel, stejně jako první poločas, během něhož si vytvořili dvoubrankový náskok. Po přestávce jsme soupeře zatlačili, ale do defenzivy hráli zarputile a obětavě. Zápas nebyl těžký jen pro nás, ale i pro soupeře.

V prvním poločase měl Hradec několik šancí...
Nahoře mají kvalitního hrotového útočníka, jehož podporují takové dvě desítky. Jsou rychlí, mrštní a fotbalově inteligentní. Bohužel to v prvním poločase nejen ukázali, ale i zúročili. Nicméně si myslím, že byli hlavně efektivní. Šlo o akce, které přesně vystihovaly způsob hry Hradce, jíž se chce prezentovat. Jednotlivé situace se daly vyřešit lépe, i když v nich soupeř prokázal kvalitu.

Připravovali jste se speciálně na útočníka Vašulína?
Ke každému hráči soupeře jsme si řekli několik věcí. V našem případě se takhle připravujeme na každé utkání. Nepřipravovali jsme se nijak striktně přímo na Vašulína a věděli o kvalitách všech ofenzivních hráčů. Ačkoliv se na ně připravíte, tak oni v daných momentech přesně tu kvalitu ukáží a poradí si. Nejde o nekvalitu obránce.

Bohemians - Hradec Králové 1:2 (1:2)
Bohemians - Hradec Králové 1:2 (1:2)
Několik hráčů Hradce dostalo v první půli žlutou kartu. Vzhledem k jejich posledním zápasům, chtěli jste toho zkusit využít?
Takový pokyn v kabině nepadl. Vychází to z jejich herního stylu. Pokud se soupeř dostane k zisku míče a může útočit do otevřené obrany, raději akci rovnou přeruší. Nejde hrát tak, že chcete nějakého hráče zkusit vyprovokovat, aby došlo k vyloučení.

Může tahle porážka změnit náladu v kabině?
Dle mě asi ne a pokud by se tak stalo, bylo by to špatně. Jeden zápas nemůže rozhodovat o tom, na co tým má. Neřekl bych ani, že se nám utkání s Hradcem vyloženě nevydařilo. Makali jsme, ale výsledek se tentokrát nepřiklonil na naší stranu. Nemůže to být nějaký zlom, abychom si teď už nevěřili. Probereme si, co šlo udělat lépe a poučíme se z toho. Zároveň se pokusíme navázat na dobré věci, jež byly v zápase také. Rozhodně je v našich silách na Spartě bodovat.