Bohemka jede v sobotu na Letnou

Atraktivní pražské derby vypukne na Spartě v 19 hodin. 

Bohemka jede v sobotu na Letnou

Očekávaný zápas je tady. V pátém kole vyrazí Klokani na jeden z nejkratších výjezdů sezony. Po rozcvičení zamíří tradičně do hotelového zázemí, odkud se během sobotního odpoledne přesunou do místa dějiště utkání, aby v 19 hodin rozehráli na pražské Letné bitvu s domácí Spartou. Ta se po neúspěšném úvodním utkání s Libercem minimálně výsledkově zvedla a dělí se s devíti body o první místo se Slavií.

Sparta - Bohemians 5:1 (4:0)
Sparta - Bohemians 5:1 (4:0)
Na Letné v létě proběhla výměna trenérů. Novým hlavním koučem se stal Brian Priske. Spolu se svými asistenty přivítal v týmu posily Kryštofa Daňka, Jana Mejdra, Lukáše Sadílka a Jaroslava Zeleného. Místo v týmu si vybojoval záložník Jan Fortelný. V průběhu léta ještě dorazil z německého Norimberku stoper Asger Sorensen. Nejzvučnější posilou Sparty je jednoznačně útočník Jan Kuchta, jehož, poměrně, nedávným působištěm v České republice byla pražská Slavia. Poslední posilou Sparty je český reprezentant Jakub Jankto.

Velkým tématem je ovšem i odchod Adama Hložka. Sparťanský talent nakonec zamířil přímo do německé Bundesligy, kterou si zahraje v dresu Leverkusenu. Útočník Matěj Pulkrab odešel do německého Sandhausenu. Své angažmá ve Spartě zakončil Dávid Hancko. Slovenský obránce zamířil do nizozemského Feynoordu Rotterdam.

O sobotním zápase mluvil asistent trenéra Ivan Hašek: "Půjde o klasické derby. Postavení v tabulce tady nehraje žádnou roli a utkání neovlivňuje. Hraje se navíc večer a na stadion by měla dorazit i slušná návštěva. Víc si asi ani nemůžeme takhle před zápasem přát."

Sparta - Bohemians 5:1 (4:0)
Sparta - Bohemians 5:1 (4:0)
Člen trenérského týmu okomentoval i odchod Dávida Hancka: "Rozhodně bude nepřítomnost takové hráče znát. Nicméně sama Sparta tvrdila, že má ve svém týmu za něj adekvátní náhradu."

Pod vedením dánského trenéra Sparta po první ligové porážce vyhrála třikrát za sebou: "Určitě si jejich hra sedá a jsou v ní vidět nové návyky, které nový trenér přinesl. Jde třeba o kombinační fotbal, ale i rychlý repressing po ztrátě míče. Věřím, že z obou stran se bude hrát dobrý fotbal."

Situaci v kabině Klokanů přiblížil obránce Lukáš Hůlka: "V našich silách určitě je pomýšlet na bodový zisk a soupeře potrápit. Chceme vyhrát! Stejně jako v každém dosavadním utkání. Na Spartu asi nikdy nepojedeme v roli favorita, ale obrovská motivace nám nikdy chybět nebude. Má to takhle asi spousta týmů. Bez ohledu na její postavení v tabulce se proti ní každý chce vždycky vytáhnout. Nebavíme se o tom, jak jsme si v tabulce blízko. Doufám, že na Spartě ukážeme svoji sílu a budeme bodovat!"