Ve skvělé atmosféře Bohemka získala na Letné bod

Zelenobílí bodovali také ve třetím venkovním utkání sezony.

Ve skvělé atmosféře Bohemka získala na Letné bod

Derby začalo na Letné bez výraznějších šancí. Klokani zkoušeli hrozit ze vzduchu, ale Puškáč zakončil Hronkův centr mimo tři tyče. V závěru desáté minuty se radovala Bohemka. Dostál sklepl míč pro Jindřiška, který ve svém čtyřstém ligovém utkání dlouhým pasem od vlastní střídačky vyslal do náběhu Puškáče. Útočník Bohemky doběhl míč pár metrů od rohového praporku. Odtud využil nabídky od Hronka, jenž ho podpořil v ofenzivě. Ten si v šestnáctce balon zasekl na levačku, aby trefou k pravé tyči vedoucí brankou rozjásal kotel Klokanů.

Sparta - Bohemians
Sparta - Bohemians
Domácí Sparta si vytvořila šanci deset minut od radostného okamžiku Bohemians. Na levé straně Zelenobílých utíkal s míčem Daněk. Centr letní posily doletěl na nohu Jankta, který zakončoval v akrobatické pozici. Střele nedokázal dát dostatečnou razanci a Valeš si s ní poradil. Skvělý zákrok si brankář Bohemians připsal vzápětí. Janktův prudký centr už se snášel na Čvančarovu hlavu, jenže za vteřinu dvanáct dokázal Valeš centr prodloužit do bezpečnější oblasti.

Naopak vedení mohli navýšit Bohemians. V šestnáctce měl míč na noze Beran. Šikovný záložník se rozhodl pro střelu, jíž u levé tyče skvěle vytěsnil Holec. Zakončující hráč ještě míč doběhl a přihrál pod sebe Kovaříkovi, jehož dorážka za přispění teče od domácího hráče skončila na břevně. Také Letenští nastřelili brankovou konstrukci. V šestnáctce sklepl vysoký Čvančara balon pro Daňka, ale při jeho střeleckém pokusu zachránila Klokany pravá tyč. Do kabin se odcházelo za pískotu domácích tribun a ovací z kotle Klokanů, neboť tým veden kapitánem Jindřiškem po prvním dějství těsně vedl.

Z druhého poločasu uplynulo pár minut a bohužel se radovali i domácí diváci. Zpoza velkého vápna pálil Daněk. Obránci Bohemians sice ránu zablokovali, jenže v jejich blízkosti byl i Čvančara. Útočník Sparty se rychle zorientoval a střelou podél Valeše srovnal stav derby.

Sparta - Bohemians
Sparta - Bohemians
Svěřenci kouče Veselého mohli mít svůj náskok velmi brzy zpět. Zahrávali totiž standardní situaci. Míč doletěl před branku k Puškáčovi, avšak ten k neštěstí Bohemians zakončil těsně vedle branky Sparty. Byl to tým v rudých dresech, kdo si vytvořil další příležitost. Míč prolétl v šestnáctce přes střed branky k Hojerovi. Domácí bek pálil tvrdě, přičemž míč chtěl ještě na malém vápně usměrnit k tyči Juliš, jenže po jeho zásahu letěl míč mimo branku.

Ačkoliv se Letenští dopředu tlačili, tak pevná defenziva Bohemky zvládala nátlakům odolat a střely blokovat. Derby na Letné tedy pro Bohemku skončilo ziskem jednoho bodu.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Vstoupili jsme do zápasu velmi dobře a minimálně třicet minut domácí tým do ničeho nepustili. V této pasáži jsme mohli rozhodnout o tom, že odvezeme víc, než jen jeden bod. V závěru první půle se Sparta dostala do tlaku a přenesla si ho i do druhé půle. V ní vyrovnala a dostala nás i pod ohromný tlak. My p přestávce už tolik nebezpeční nebyli. Bod musíme brát a je asi i zasloužený."