Bohemka se v neděli představí v Brně

Další ligové kolo zavede Klokany na stadion nováčka. 

Bohemka se v neděli představí v Brně

Po úterní porážce s Českými Budějovicemi se svěřenci trenéra Jaroslava Veselého vydají znovu na hřiště soupeře. Úspěšnou sérii venkovních zápasů budou chtít prodloužit také na stadionu letošního nováčka nejvyšší soutěže, brněnské Zbrojovky. Loňský vítěz FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY si zatím počíná o poznání lépe, než při svém posledním působení v první lize. V dosavadních pěti zápasech prohrála Zbrojovka pouze jednou, a to minulou neděli doma se Slavií (0:4). Ve zbylých čtyřech zápasech tým okolo Jakuba Řezníčka remizoval se Slováckem, zvítězil v Olomouci (2:0) i nad Mladou Boleslaví (3:1) a naposledy po dvou gólech v závěru si odvezl všechny body z Ostravy (2:1). Ještě k dobru zbývá Brnu odložený zápas s Viktorií Plzeň.

Zbrojovka - Bohemians 0:0
Zbrojovka - Bohemians 0:0
Během léta posílil Brno obránce Denis Granečný, jenž byl v zimě na zkoušce v Bohemians. Dále v Králově Poli hostují Šimon Falta z Viktorie Plzeň a Filip Souček z pražské Sparty. Ze Zlína přestoupil obránce Róbert Matejov a z olomoucké Hané stoper Jan Štěrba.

Kádr Zbrojovky potkalo i několik odchodů. Hostování brankáře Jiřího Flodera v Chrudimi se změnilo v přestup. Své angažmá v Brně ukončil po čtyřech letech Peter Štepanovský.

Zbrojovka - Bohemians 0:0
Zbrojovka - Bohemians 0:0
O zápasech Brna mluvil asistent trenéra Ivan Hašek: "V dosavadním průběhu si zatím dokázali udržet formu z minulé sezony. Do nového ligového ročníku vstoupili velice dobře, z čehož těží a jsou v tabulce na ligového nováčka vysoko. Prezentují se odvážným fotbalem a ve hře se nebojí si dovolit. První ligy se vůbec nezalekli, a to se jim vyplácí. V porovnání s předminulou sezonou, kdy působili v lize, jsou pro ně jiní pouze soupeři. Ve hře se ovšem snaží hrát stále směrem dopředu a být aktivní."