Klokani vezou domů třetí venkovní vítězství

Bohemka náskok z první půle udržela a do Prahy se vrací s výhrou. 

Klokani vezou domů třetí venkovní vítězství

Klokanům vyšel úvod skvěle. Nejdříve na útočné polovině získal míč Kovařík. Jeho následný bochánek do šestnáctky zakončil Puškáč hlavou do břevna. K dorážce se agresivně tlačil Hronek, ovšem fauloval ho Endl. Hlavní sudí neváhal a nařídil penaltu. Balon si vzal tradiční exekutor Puškáč a s přehledem poslal Klokany do vedení.

Další příležitost měli Bohemians o deset minut později. Hronek si zpracoval hrudí balon do šestnáctky a střílel z velmi dobré pozice. Bohužel trefil míč špatně, a tak Berkovec střelu sebral do náruče. Pak právě Hronek přiťukl do běhu Květovi. Navrátilec do základní jedenáctky už byl sám před brankářem, který byl blízko u něj, ale Květ stihl píchnout špičkou kopačky míč podél Berkovce. Ten vytáhl skvělý zákrok, když levou nohou stihl fantasticky střelu zastavit.

Brno - Bohemians
Brno - Bohemians
Před odchodem do kabin nakonec ještě jednou udeřila Bohemka. Dlouhý aut Hronka doletěl až před branku. Na malém vápně prodloužil míč za sebe Köstl až na zadní tyč, kde zavíral prostor Křapka, dostal se před bránícího Hrabinu a hlavou zvýšil náskok Bohemians. S dvoubrankovým vedením odešli Klokani za pár minut i do kabin.

Do druhé půle nastoupili domácí i se dvěma změnami. Na hřiště se dostal Alli, který o sobě dal okamžitě vědět. Převzal si do velkého vápna přihrávku Granečného. Dokázal najít za penaltovým puntíkem Ševčíka. Brněnský talent si míč přichystal na levačku a křížnou střelou k pravé tyči snížil.

Na druhé straně zkoušel štěstí ze střední vzdálenosti Květ, ale jeho střele chyběla dostatečná razance a Berkovec si s ní poradil. Lépe si nevedl ani o chvilku později Jánoš, jehož rána letěla mimo branku. O poznání nebezpečněji si počínal Hůlka. Stoper Klokanů si za velkým vápnem navedl míč na střelu a jeho dělovku pod břevno vytěsnil konečky prstů Berkovec skvěle na rohový kop.

Brno - Bohemians
Brno - Bohemians
Deset minut před koncem vznikl před Valešem závar a nakonec po střele Ševčíka skončil i míč v síti. Před brankářem Bohemky clonil v ofsajdové pozici Řezníček, což neuniklo pozornosti asistentovi rozhodčího. K nevoli domácích fanoušků tak branka uznána nebyla. Naopak pět minut před koncem vyrazili do rychlého kontru Bohemians. Po levé straně utíkal s balonem Hronek, aby na hranici velkého vápna nahrál do obrovské šance osamocenému Hálovi. Střídající záložník si míč zpracoval na pravačku. Gólman Berkovec proti němu rychle vyběhl a střelu skvěle vyrazil, čímž zachránil naděje Brna na bodový zisk. Bohemka těsné vedení uhájila a z Brna si odvezla tři body.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "První poločas byl v našem podání vynikající, ale neskromně řeknu, že vedení mělo být vyšší. Je škoda, že jsme nepřidali i víc gólů. V závěru první půle byli domácí zaskočení a přesně v těchto momentech jsme mohli přidat třetí, čtvrtý gól. O poločasové přestávce jsem říkal hráčům, že rozhodně není nic hotového a nebude lehké utkání dohrát. Nakonec jsme inkasovali hned na začátku druhé půle snižující branku. Není to o kondici, ale koncentraci. V několika případech při nás stálo štěstí. Brno ukázalo, že jejich výsledky nejsou nahodilé. S vypětím všech sil jsme uhráli velmi cenné tři body."