Jánošova paráda rozhodla o vítězství

Utkání dvou domácích týmů v Ďolíčku skončila úspěchem Bohemians.

Jánošova paráda rozhodla o vítězství

Nebezpečnou střelu si v úvodu připsal Hronek. Na šestnáctce si našel míč po rohovém kopu, ale ránu dokázal srazit obránce Kostka. Pak Köstl přesnou přihrávkou vyslal dopředu Květa. Záložník Bohemians centrem našel Puškáče, který přiťukl Jánošovi. Jemu bohužel balon ideálně nesedl a rána letěla nad branku. Největší šanci v dosavadním průběhu duelu si vytvořili Klokani krátce poté, když uplynula úvodní dvacetiminutovka. Ve velkém vápně Puškáč nahrál nabíhajícímu Hronkovi. Záložník Bohemky střílel ze strany, jenže rychle proti němu vyběhl gólman Markovič a skvělým zákrokem ránu zneškodnil.

Na druhé straně se k zakončení prodral Černý. Naštěstí pro Bohemians střela zkušeného útočníka prolétla kolem branky až k rohovému praporku. V závěru prvního poločasu se nakonec naskytla domácím Pardubicím obrovská šance ke skórování. Sychra se s míčem protáhl do šestnáctky a na malém vápně oslovil centrem Černého. Pardubický útočník ve stoprocentní šanci zakončil v akrobatické pozici mimo tři tyče. Následně hlavní rozhodčí první poločas ukončil.

Pardubice - Bohemians
Pardubice - Bohemians
Krátce po přestávce dostali Bohemians možnost zahrávat standardní situaci poblíž vlastní střídačky. Květ poslal před branku pěkný centr, jenže ani jeden z hráčů v černých dresech, které Klokani oblékli, na něj nedosáhl. Následně se ale svěřenci trenéra Veselého dočkali. Nejprve Květův centr prolétl před brankou až ke Köstlovi, jehož ránu ještě zvládl srazit Černý. Míč dostal pouze za vlastní šestnáctku, kde si na něj počkal Jánoš a nádhernou ránou šajtlí pod břevno rozjásal fanoušky Bohemians.

Pardubice - Bohemians
Pardubice - Bohemians
Nemuselo zůstat u jedné branky. Vzápětí si totiž Hronek pod hlavní tribunou obhodil protivníka, aby balon ze vzduchu přímo napálil. Proti byl brankář Pardubic, který reflexivním zákrokem dělovku vyrazil. Jen o malou chvilku později si Bohemka ulevila. Od rohového praporku totiž centroval Sychra. Balon se snesl až ke Kostkovi. Bývalý hráč Klokanů se pověsil na zadní tyči do vzduchu, avšak hlavičkou naštěstí orazítkoval břevno. Na hřiště se dostali i Vacek s Marešem. Ligou protřelejší z této dvojice zahrával v nastavení rohový kop. Na malém vápně skákal Mareš a po závaru nakonec balon skončil na tyčce. Naštěstí pro Bohemku od ní zamířil do zámezí. Klokani uhájili svůj těsný náskok i v nastaveném čase připsali si čtvrté venkovní vítězství.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Nejdůležitější jsou tři body. Bylo to pro nás ohromně důležité utkání. Neodehráli jsme dobře první poločas. Pardubice nás sice nepřehrávaly, ale neměli jsme odražené míče, dobrou organizaci. Soupeř z toho těžil a dával nám míče za záda. Po pauze jsme do hry vstoupili lépe, vytvořili si tlak a byli odměněni gólem. Nakonec se nám povedlo zápas dohrát do vítězného konce."