Na úvod poháru vítězství s čistým kontem

Klokani si ve středu večer na severu Čech pohlídali postup do další fáze MOL Cupu.

Na úvod poháru vítězství s čistým kontem

Aktivnější byla od úvodu Bohemka a svého nástupu chtěla využít. Hála se proháčkoval s balonem přes obránce a do uličky hledal Květa. Kousek před ním sebral balon vybíhající brankář Plachý. Záhy po zpětné přihrávce mohl střílet debutant Prekop, jenže nezakončil. Následně se ke střele dostal Květ, jeho pokus letěl ovšem nad branku. Pod hlavní tribunou pak Mužík obral o míč gólmana Plachého a uháněl s ním podél postranní čáry. Hledal před brankou ještě lépe postaveného Drchala. Veškerý vzruch uhasil Uličný, když míč sebral a zachránil situaci pro domácí.

V ofenzivě se ukázala také Arma. Do šestnáctky Klokanů přiletěl centr z jejich levé strany. Hlavička Vobeckého rozhodně nepostrádala razanci ani přesnost, ale Bačkovský předvedl dobrý zákrok a zakončení bývalého hráče prvoligových Teplic zlikvidoval. Na druhé straně zkoušel střelecké štěstí zpoza šestnáctky kapitán Jindřišek. Štiplavou ránu vyrazil Plachý pouze před sebe. Snaha dobíhajícího Hály už byla bezpředmětná, protože se letní posila Klokanů nacházela v ofsajdu. Tentýž hráč se o pár minut později převtělil do role přihrávajícího. Na hranici šestnáctky využil tandemu od Drchala. Host ze Sparty bohužel netrefil míč ideálně a pálil zblízka vysoko nad branku. Vzápětí měl Drchal druhou příležitost, po zaseknutí pálil z velmi dobré pozice, jenže skvělým zákrokem ho vychytal domácí brankář Plachý.

Ústí - Bohemians
Ústí - Bohemians
Poté už se Klokani dočkali. Poblíž domácí lavičky se ujal balonu Hála a dlouhým autovým vhazováním předal míč Drchalovi. Mladý útočník si ho výborně pokryl před svým strážcem a nádhernou bombou pod břevno poslal svůj tým do vedení. Díky jeho trefě šla Bohemka do kabin s těsným náskokem.

Hned zkraje druhého dějství přidali Klokani pojistku. Beran na pravé straně dokázal ještě stihnout balon na hrací ploše a vypětím sil odcentroval na Květa. Střední záložník hlavou umístil míč k levé tyči a mohl se jít radovat. Zanedlouho visel ve vzduchu třetí gól. Centr Květa na zadní tyč si zpracoval Hála a okamžitě pálil. Další dobrý zákrok vytáhl Plachý, když tvrdou ránu vyrazil. Po chvilce už byl bezmocný i on. Prekop táhl akci po levé straně, našel přihrávkou nabíhajícího Květa. Ten zvolil lišácké řešení a jemným obloučkem přidal třetí gól Bohemians.

Ústí - Bohemians
Ústí - Bohemians
Armě docházel dech a svěřenci kouče Veselého pronikali do otevřených prostorů. Při jedné takové situaci cpal Drchal míč pod sebe. Na zadní tyči si ho připravil na střelu osamocený Hála. Tváří v tvář brankáři Plachému ale neuspěl. Po hodině hry pelášil do úniku další z útočníků Pražanů. Byl to Mužík, jehož sice stíhal obránce, i tak dokázal vystřelit, ale pouze do boční sítě.

Hála se gólu nedočkal ani napotřetí. Hůlka ho našel přihrávkou v šestnáctce, avšak střelu záložníka Bohemky dokázali obránci Army zablokovat. Utkání pak v jednominutovém nastavení uzavřela šance Klokanů, kteří nastoupili v černých dresech. Dostál z pravé strany centrem našel před brankou Prekopa, ale slovenský univerzál ve skluzu zakončil nad branku.