B tým proti Dukle doplatil na neproměňování šancí

Rezerva Bohemians o víkendu po měsíci nebodovala. 

B tým proti Dukle doplatil na neproměňování šancí

Ačkoliv o víkendu probíhala reprezentační přestávka, fotbal na klubové úrovni neměl pauzu všude. Na výkonnostní úrovni byly naplánovány tradiční zápasy dle harmonogramu. To platí také pro třetí ligu, a tak se Bohemka vydala do Přední Kopaniny. Nedaleko ruzyňského letiště Václava Havla totiž hraje svá domácí utkání rezerva pražské Dukly.

V úvodu pozdravil Hodek brankáře Koubu střelou zpoza šestnáctky. S tečovaným pokusem si brankář Bohemky poradil. Z následného útoku se už Dukla prosadila. Adediran se na pravé straně zbavil Matěje Kadlece a svižnou ránou na zadní tyč poslal tým z Julisky do vedení. A tentýž hráč Dukly se za chvilku radoval znovu. Ulman od střídačky Klokanů nahrál na střed Kozlovi, který hned přiťukl právě nigerijskému forvardovi. Ten se s ničím nemazlil a technickou trefou přesně za levou tyč zvýšil náskok Dukly.

Bohemians B - Domažlice 5:0 (2:0)
Bohemians B - Domažlice 5:0 (2:0)
Na druhé straně pálil z hranice pokutového území levou nohou Adam Kadlec, ale přízemní projektil lapil u své levé tyče Spilka. Po nepovedeném vstupu do duelu se Klokani zvedli. Zeman rozehrál standardní situaci křížem na Nováka, jehož centr o malý kousek minul Dostálovu hlavu. Na opačné straně si zleva navedl Lehký balon na střed branky a za šestnáctkou pálil. Brankář Klokanů si s touto střelou bez výraznějších potíží poradil.

Za Bohemians zkoušel střelecké štěstí Novák, ale rána z jeho kopačky letěla mimo tři tyče. O malý moment později se po Morávkově zisku ujal balonu Zeman. Na pětadvacetimetrové vzdálenosti od branky se rozhodl pro střelu, kterou Spilka vyrazil. V akrobatické pozici nedosáhl na míč Bartek, jenže Novák už ano. Šikovný záložník si přichystal míč do střelecké příležitosti, bohužel i jeho ránu skvěle zneškodnil brankář Dukly.

Před poločasovou přestávkou se nakonec Klokani dočkali. Zeman v souboji hlavou prodloužil balon pro Bartka. Ten mu ho uvnitř pokutového území ještě vrátil a křídelník Klokanů krásnou bombou pod břevno snížil.

Ještě před koncem prvního dějství si ale mohli vzít domácí zpět svůj dvoubrankový náskok. Adediran jemným dloubáčkem oslovil nabíhajícího Kozla, který před brankou našel osamoceného Lehkého. Proti němu rychle vyběhl Kouba, jehož dokázal dukelský hráč prostřelit, jenže za ním stál ještě Vala, jenž střelu mířící do branky vykopl. Do kabin odešly oba týmy za těsného náskoku celku z Julisky.

Po návratu na hřiště nastaly krušné momenty Bohemians. Nejprve v pokutovém území Adam Kadlec zaškobrtl o nohu střídajícího Nikla a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal Hodek, ovšem Kouba vystihl směr střely a u své pravé tyče penaltu zlikvidoval.

Bohemka pokračovala v cestě za vyrovnáním. Po rohovém kopu pálil Matěj Kadlec. Ránu dokázali obránci Dukly ztlumit, a tak s ní nakonec její brankář neměl tolik potíží. K neštěstí Klokanů ale přiletěl před branku prudký přízemní centr a na nerovném terénu si ho Matěj Kadlec při snaze odkopnout do bezpečí srazil do vlastní branky.

Bohemians B - Písek 4:2 (3:1)
Bohemians B - Písek 4:2 (3:1)
V černých dresech hrající Bohemians se vrhli do útočení. Kouba dlouhým výkopem vyzval ke sprintu Bartka. Útočník s pětkou na zádech se dokázal natlačit před obránce, zakončoval ale ve skluzu a střela z těžké pozice skončila nad brankou. Záhy nabídku Havránka od brankové čáry nedokázal zakončit Novák. Příležitostí rozhodně nebylo nedostatek. Ta další vznikla centrem od Bartka a po teči Koutského skončil míč u Nováka. Levonohý záložník přiťukl proti noze Farkašovi. Rána kapitána Klokanů skrz shluk těl bohužel neprošla.

Další z centrovaných balonů putoval tentokrát od Zemana. Nádherný centr se snesl přesně na hlavu Dostála, jenže stoper Klokanů v obrovské příležitosti přestřelil branku Dukly. Svěřenci trenéra Slezáka se nevzdali ani v závěru, bohužel jim nebylo přáno. V šestnáctce se míč odrazil k Havránkovi. Střídající záložník pálil levačkou k pravé tyči, ovšem při své dráze letu trefila Kadlece, od něhož se odrazila nad břevno. No a když po sklepnutí Marhoula prolétla krásná rána Koutského jen o centimetry vedle pravé spojnice břevna a tyče, skončilo pražské derby výhrou domácí Dukly.