Domácí premiéra futsalistů ve druhé lize

Klokani v sobotu od 19:05 přivítají Absolut Černý Dub.

Domácí premiéra futsalistů ve druhé lize

O uplynulém víkendu byla rozehrána také futsalová soutěž s klokaní účastí. Konkrétně 2. liga Západ, do které Bohemians v loňské sezoně postoupili. Přestože jsou nováčkem soutěže, cíle nemají vůbec malé. Úvodní utkání na palubovce chomutovského Baníku svěřenci trenéra Pytlouna prohráli pouze o jediný gól 3:4. V sobotu mají šanci na reparát v domácím prostředí.

“Naše letní příprava byla velmi náročná a doopravdy dlouhá, vzhledem k tomu, že jsme začínali v polovině července. Jsme sice bráni jako nováček soutěže, ale v týmu i přes velmi mladý věkový průměr máme mnoho hráčů, kteří několik let druhou ligu hráli a někteří se dokonce objevili i v nejvyšší futsalové soutěži,“ řekl pro Virtuální Ďolíček kapitán týmu David Ploc.

„Cíle pro letošní sezónu jsme si po postupu z divize stanovili již na jaře. V této sezóně chceme zlepšit podmínky pro růst hráčů, konsolidovat kádr a zapracovat na herní stránce. Podmínky pro hráče jsme již zlepšili díky spolupráci s UK FTVS, kde jsme mohli využívat celý areál v rámci letní přípravy a celou sezónu můžeme trénovat na jednom místě. Kádr jsme doplnili o několik posil a věříme, že nám noví hráči pomohou zvýšit kvalitu a atraktivitu předváděné hry. Naším reálným cílem jako nováčka soutěže je umístění v první polovině tabulky. Optimistickým nebo spíše vysněným cílem je boj o čelo tabulky, kterého dosáhneme, jen když budou všichni pracovat a hrát na hranici svých možností, se stoprocentním přístupem a za předpokladu, že využijeme veškerý potenciál celého týmu,“
představil vize do sezony trenér Jaroslav Pytloun.

V sobotu čeká Klokany první domácí zápas proti Absolutu Černý Dub. Utkání má výkop symbolicky v 19:05 a hraje se ve sportovní hale na Jižním Městě. Permanentkáři fotbalové Bohemky a majitelé vstupenek na sobotní utkání s Plzní mají na futsal vstup zdarma. Zápas v Ďolíčku končí před 18. hodinou, ideálně můžete na sportovní program navázat právě podporou futsalových Klokanů.

#BOHEMKADOTOHO