Po reprezentační přestávce přijede Plzeň

Bohemians se znovu představí v domácím prostředí. 

Po reprezentační přestávce přijede Plzeň

Reprezentační přestávka skončila, a tak se znovu může rozjet program FORTUNA:LIGY. Stane se tak na první říjnový víkend a bez další pauzy bude pokračovat až do poloviny listopadu, kdy je naplánováno poslední kolo podzimní části. Svěřenci trenéra Jaroslava Veselého budou mít hned ostrý úvod, protože v domácím prostředí se utkají s Viktorií Plzeň. Hlavním partnerem zápasu je Ottova tiskárna. Západočeši do utkání půjdou v roli ligového lídra. Tuto pozici pro sebe získali díky poslednímu vítězství před reprezentační pauzou. Doma totiž porazili pražskou Slavii (3:0) a posunuli se do čela ligového pelotonu. Navíc má Plzeň ještě k dobru zápas s Brnem. V osmi zápasech vyhrála sedmkrát. Jedinou ztrátu si Západočeši připsali v úvodním kole při remíze (2:2) na stadionu Teplic.

Vzhledem k účasti v Lize mistrů rozšířila Plzeň během léta svůj kádr. Hostování Lukáše Holíka bylo prodlouženo do konce sezony. Dále pak obranné řady posílili Václav Jemelka a Mohamed Tijani. Konkurenci mezi třemi tyčemi rozšířil brankář Martin Jedlička. Ve Viktorii působí i první ligou ostřílení záložníci Jan Sýkora s Václavem Pilařem. Útok posílil forvard Jan Kliment, ale i loňská hvězda Českých Budějovic, nigerijský útočník Fortune Bassey. Poslední posilou je Adam Vlkanova.

Plzeň - Bohemians 6:0 (3:0)
Plzeň - Bohemians 6:0 (3:0)
Naopak ze západu Čech odešel Jean David Beauguel, jehož současným týmem je Al Wahda Club v Saúdské Arábii. Záložník Michal Hlavatý přestoupil do Pardubic, kde o sobě dal v předešlé sezoně nejvíc vědět. Několik hráčů se do výběru kouče Michala Bílka nevešlo, a tak zamířili na hostování. Pavel Šulc do Jablonce, obránce Matěj Hybš do Teplic, univerzál Šimon Falta našel nové uplatnění v kádru Brna. Nové angažmá pak zavedla Ondřeje Mihálika do Slovácka a Dominika Janoška do Pardubic. Oba se stali kmenovými hráči nových klubů.

O síle soupeře hovořil asistent trenéra Ivan Hašek: "Momentálně je Viktorka asi skutečně nejsilnějším mužstvem, kterého je možné v naší soutěži potkat. Neprohráli už třicet zápasů. Navíc teď hrají základní skupinu Ligy mistrů a zvládají vyhrávat zápasy, v nichž se jim herně úplně nedaří. To dělá mužstvo ještě silnější."

Plzeň - Bohemians 6:0 (3:0)
Plzeň - Bohemians 6:0 (3:0)
Před Klokany stojí aktuální mistr: "Takové zápasy jsou pro nás svátkem. Abychom mohli uspět, musí každý hráč podat maximální výkon."

Viktorii bude chybět brankář Jindřich Staněk: "Jeho absence může být pro Plzeň citelná. Často si o něj totiž pomáhali při rozehrávce, ovšem dále těžili i z jeho dlouhých výkopů."